Jump to content

Prijedlog za ovrhu (kako se zaliti)


linastemi

Preporučene objave

 Postovani,

hitno vas molim za savjet. prosli tjedan je na suprugovo ime doso prijedlog za ovrhu zbog nepodmirenog duga za vrtić iz 2015.god.

Kad uopce zastarjevaju takvi dugovi?

Al ono sto me ustvari zanima je prigovor. Naime prošo je rok od 8 dana za zalbu ( cca.2 dana vise), a moj suprug nije osobno dobio  rjesenje. U istoj kući zivi i svekrva, ocuh alkoholicar, brat, ja, suprug i nas sin. Postar je dao ovrhu njegovom ocuhu koji mu je tek jucer dao taj prijed.za ovrhu.. Zanimam me kako da uopce zapocnem prigovor, buduci da nam je moj svekrv to tek prekjuce dao. Budući da zivimo u manjem mjestu postari redovito urucuju vaznu postu  kao sto je ova ovrha ili prekrsajne kazne bilo kome od ukucana.

Hvala

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Odrasli članovi kućanstva smiju primiti dostavu za člana kućanstva prema pravilima o dostavi. No ja bih pokušala u podnesku tražiti povrat u prijašnje stanje, jer iz opravdanih razloga niste mogli podnijeti prigovor u roku, i onda u istom podnesku prigovarati. Što bi Vam bio temelj prigovora: zastara ili imate dokaz da je plaćeno?

Po mom mišljenju, ovdje vrijedi petogodišnji zastarni rok.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je dostavnicu za rješenje o ovrsi potpisao očuh, vrlo je bitno je li taj očuh baš član kućanstva ili samo povremeno boravi na toj adresi?

Zatim, kako Vam je prošao rok za prigovor, njega više ne možete kao pravni lijek koristiti samostalnog, eventualno u kombinaciji sa zahtjevom za ukidanje klauzule pravomoćnosti i ovršnosti ili prijedlogom za povrat u prijašnje stanje.  

Ili kao opciju, možete koristiti tzv. prigovor izvan roka. Ovo sve ovisi o tome, je li očuh član kućanstva. I isto tako o žalbenim razlozima, na što se mislite pozvati?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija