Jump to content

Web stranice za prezentaciju usluga


M.Gub

Preporučene objave

Pozdrav.

Molio bih pomoć. Zanima me krši li se kakav zakon i da li radim nešto kažnjivo ako recimo imam otvoren obrt pod nazivom Cipela na koji su registrirane 2 djelatnosti. Ja bi htio napraviti zasebnu web stranicu za svaku od te dvije djelatnosti (jer nisu povezane) i zanima me da li smijem jednu od njih nazvati Cipela - izrada cipela, a drugu (jer bi mi zbog djelatnosti više odgovaralo drugačije ime) nazvati nekako drugačije npr. "Studio Nova - grafičke usluge" iako nemam nigdje registrirano to ime?

Mislim pretpostavljam da ne smijem, ali me zanima što time točno kršim.

Da li mogu negdje na stranici staviti napomenu da se djelovanje Studija Nova funkcionira kroz registrirani obrt Cipela? Da li smijem reklamirati nešto što ne postoji kao firma i da li nekako mogu registrirati samo ime bez da otvaram zasebni obrt?

Ako Studio Nova zaštitim kao trademark, da li bi to značilo da ga tada smijem koristiti? Ako da, da li se on registrira na obrt ili mene kao fizičku osobu? I ako ja s vremenom prepišem obrt na drugu osobu, da li se ta druga osoba tada može reklamirati pod tim nazivom, ako je ime registrirano na mene?

 

Hvala unaprijed.

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Možete novu stranicu nazvati drugačije, a staviti ime osnivača u impressumu, mnogi tako rade, da sad ne reklamiram neke news-portale. Žig ili logotip možete zaštititi kao fizička osoba ili kao već postojeći obrtnik, zaštita žiga znači da ga smijete koristiti samo vi i oni kojima vi to dopustite. Obrt ne možete "prepisati" jer je obrt vezan uz Vašu osobu kao obrtnika, odnosno uz Vaš OIB. Samo možete poslovanje (strojeve, web-stranicu, inventar i zalihe) prebaciti na drugu osobu, obrtnika ili pravnu osobu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija