Jump to content

Gradnja pomocnog betonskog objekta 8m2


Dariost

Preporučene objave

Pozdrav, kao sto naslov kaze radi se o objektu povrsine 8m2, betonski, sluzit ce kao ostava , šupa. Nalazi se u kutu parcele, okruzen je parcelama koje su izdignute od nase barem metar i pol. Citajuci promjene zakona za navedeni objekt ne treba gradjevinska dozvola jer glavni objekt, kuca , je legalizirana i ucrtana. Kad bude zavrsen bit ce znaci na granici sa susjedom, prije je tu bila rupa, prolaza nije bilo ni nama ni njima jer nije bilo nikakve mogucnosti za to. E sad objekt ce biti pola metra visi od susjedove parcele, od vrta, ne ide u njegov prostor, ne uzima mu pogled nego cak i daje mogucnost prolaza preko te ostave na nasu stranu i koristenje stepenica, znaci dobija pristup. Naravno kako to uvjek mora biti susjed se pobunio da je sad zatvoren, a nije nego skroz suprotno i moj objekt prati njegov vrt 2 metra, ima jos 5 m koji ga ne prate slobodnog prostora. Dakle da skratim, ja sam mu cak ponudio evo ok reci treba li ti sto love za kompenzaciju, ti reci koliko sve ok al njega lova ne zanima. Znaci gradim na svom ne njegovom i ne ometam njega al svejedno bi mu platio radi dobrosusjedskih odnosa. Kako pravno stojim u ovom slucaju?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 20 sati , Dariost je napisao:

Kako pravno stojim u ovom slucaju?

Bez obzira što se radi o samo 8 m2, bio bi vam potreban glavni projekt i mogli bi ga graditi prema odredbama prostornog plana o udaljenosti pomoćnog objekta od međe. Morali bi prijaviti početak gradnje, ali vam po završetku ne treba uporabna za njega niti bi ga morali evidentirati u katastru. Uz poštivanje navedenog, susjed se više nema što buniti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija