Jump to content

Žalba na presudu - da ili ne?


365

Preporučene objave

Dakle, stigla mi je presuda za prekrsaj pada s kanabisom  u kolicini 1 gram. Presuda je 5000 knu roku od 6 mj. tj. 3 333.33 ukoliko u navedenom roku platim plus jos troskovi postupka. Ovo mi je drugi pad, prvi je bio pred nesto vise od 4 godine s manjom kolicinom. Zanima me isplati li se zaliti s obzirom da sam u obrani vec priznao krivicu, iskazao zaljenje, i poslao im prepiske placa na zadnjem poslu, koje su stvarno bile male, manje od same kazne. Da li postoji mogucnost da mi povecaju kaznu zbog zalbe, uostalom mi pise da ako se u zalbi utvrdi moja krivica, a vec je utvrdjena s obzirom da sam priznao, da ce mi se naplatit jos i zalba. Tako da je bilo kakav savjet dobrodosao, isplati li mi se zalit, sto uopce da napisem u zalbi sto im vec nisam napisao u samoj pisanoj obrani, naveo sam i da sam trenutno u potrazi za poslom i da nisam bas u zavidnom financijskom stanju i oni su mi u obrazlozenju napisali da su sve to uzeli u obzir i da je ovo najbolje sto mi mogu dati...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 23 minuta, 365 je napisao:

da li 8 dana koja daju za zalbu krene protjecat od dana kad preuzmem presudu na posti ili od sana kad posalju tj. pristigne ako netko zna?

Rok za žalbu teče prvi idući dan od dana kada ste primili poštu tj. ako ste npr. poštu primili u ponedjeljak rok počinje teći od utorka i ako traje 8 dana, tada je zadnji dan roka u utorak do ponoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U postupcima postoji načelo zabrane preinačenja na teže, što znači da u slučaju podnošenja žalbe samo u korist optuženika, odluka ne smije biti izmijenjena na njegovu štetu. To vrijedi jasno, samo za sankciju, ne i trošak.

Ukoliko vam je nastupila rehabilitacija za prvi prekršaj, mišljenja sam da je prvostupanjski sud pogriješio, ali bi li tako razmišljao i VPSRH - ne znam, tim više jer kažete da ste sve ove podatke, koji se tiču loše financijske situacije, već iznijeli prvostupanjskome sudu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

jel mi može neko reć kad mi postaje pravomoćna ova presuda, jel od dana kad je donešena jel mi je presuđeno 9. listopada a ovo mi je stiglo tek neki dan. pitam jer mi piše da moram troškove slučaja i prvu ratu uplatiti 30 dana od pravomoćnosti presude. kad je presuda pravomoćna za ovo, jer ukoliko je 9. ovo presuđeno bez moje nazočnosti jer ne žiivm tamo da li je onda tih 30 dana zapravo sad u 9.11 ili? dal se na to mogu žžalit ukoliko je? ili je presuda pravomoćna tek kad se više ne mogu žalit, zna li netko?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Piše ti u presudi imaš li pravo žalbe. Ako imaš, pravomoćna je protekom roka za žalbu (koji počinje od dana uručenja) ako se nitko nije žalio (niti ti niti policija).

Ako nemaš pravo na žalbu, pravomoćna je kad bude uručena svima kojima treba biti uručena (policiji, tebi...). Nazoveš sud i provjeriš s kojim datumom je pravomoćna, a od idućeg dana brojiš tih 30 dana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema točno određene cijene, ona može biti od 100kuna pa do 5 tisuća. Ali će biti između  100 i 300, ovako otprilike. I da, trebat će im puno vremena, ne bih se čudio i godina dana. Ako ne ništa, žalbom si barem odgađate plaćanje kazne. I kad biste tražili smanjenje kazne u žalbi, ako vas nema u prekršajnoj evidenciji, a ne bi trebalo biti ako je prethodna osuda bila prije više od 4 godine, imate šanse da vam se kazna znatno smanji. Možete u žalbi i zatražiti oslobođenje od sudskih troškova ako za to postoje opravdani razlozi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija