Jump to content

ane.rv.s

Preporučene objave

Postovani , u kazn.pravu je propisano da je djete do 14 g i nemoze se kazniti. Zanima me kad je moguce kaznjavanje - prelaz u kategoriju mlađi maloljetnik 14-16g je jasan ali npr.  Kad je moguce prema osobi primjeniti npr.policijske ovlasti - tocno na 14.rođendan ili 14g +1 dan???

Nadam se da ste shvatili moje pitanje , pokusla sam naci odgovor u zakonima ali nisam uspjela. Molim Vas ako itko zna odgovor da napise. Unaprijed hvala , 

S postovanjem Ana

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kazneno-pravna odgovornost postoji u osoba koje imaju najmanje 14 godina, računajući od samog rođendana, dakle dana kada su navršile 14 godina pa nadalje. Ista stvar vam je sa punoljetnošću.

S druge strane, činjenica da netko ima manje od 14 godina, a počinio je kazneno djelo ne znači da neće biti posljedica, takve slučajeve DORH (o kojima se isto vodi posebna evidencija, tzv. KD-DO upisnik, ali se ne pokreće kazneni postupak) dostavlja nadležnom CSS-u, pa će oni poduzeti određene daljnje korake, a koje im zakon daje u kontekstu rehabilitacije i preventive.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija