Jump to content

Prijava za remecenje reda i mira


kresom1

Preporučene objave

Postovanje, zanima me da li se moze pobiti prijava za remecenje reda i mira. Ukratko da objasnim sto se zbilo, jedna osoba me napala fizicki i verbalno gdje sam ja nazvao policiju. Kada su sluzbenici dosli napisali su prijavu za narasuvanje reda i mira meni koji sam zrtva u cijeloj situaciju i osobi koja me napala. S obzirom da sada cekam sudenje zanima me mogu li kako izbjeci kaznu jer sam u postupku nabavljanja dozvole za oruzje zbog bavljenja lovom. Unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Često se desi da dva sudionika svađe dobiju prijavu jer se policiji ili ne da, ili ne zna ili ne želi utvrditi tko je zapravo kriv, pa stvar prepuste u ruke suda, gdje nastaje ALI. Sud često u postupku oslobodi onog tko nije prvi počeo. Odnosno, ako je napadnuti opravdano počino prekršaj, branio se ili sl. Slažem se, dajte više detalja, a možete i prepisati činjenični opis prekršaja bez osobnih podataka pa ćemo reći više.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Držite se svoje priče i budite uvjerljivi, kad nema svjedoka, vrlo je realna oslobađajuća presuda. Pročitao sam puno takvih. Vama u korist može ići to što ste vi zvali policiju, a na suca se potrudite ostaviti dojam upravo takav kako se zapravo i dogodilo, odnosno da ste vi žrtva i da niste remetili javni red i mir sa ciljem, već da ste se branili, svrhu ostvarivanja obrane - bili ste napadnuti, a kada ste došli u priliku, odmah ste zvali policiju.

uređeno: od atomic95
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 17 sati , drot13 je napisao:

Sud može utvrditi da su ravnopravno sudjelovali u narušavanju, a tko je zvao policiju je u tom slučaju nebitno.

Trebali bi znati bar ugrubo što se  dogodilo, tj. tijek događaja...

Ako uzmemo u obzir da je naš forumaš žrtva, koja se branila, onda mislim da narušavanje nije ravnopravno, a glede zvanja policije, moj savjet je da obrana ide u tom smjeru. Zateknut napadom, nisam uspio odmah pozvati policiju, već sam isto napravio odmah nakon odbijanja napada. Svakako zvuči solidno kod postavljanje obrane u slučajevima.gdje je jedna strana nepravedno prijavljena. Tako kažu kako hrvati ignoriraju kada vide da se netko tuče na ulici, ne žele pomoći i tako dalje. Ideš pomoći napadnutom da se napad prekine, pa dođe policija i napiše i tebi prekršaj, pa ti strepi dok sud utvrdi. Ja sam takvih presuda pročitao more. Hvala.bogu što se sud trudi utvrditi "tko je prvi počeo", a tko se brani..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija