Jump to content

Etažiranje kuće?


anonimno

Preporučene objave

Poštovani,

živim sa suprugom u zajedničkom domaćinstvu s roditeljima, tj.kući. Kuća glasi na roditelje. Svatko ima odvojene stanove , s odvojenim ulazom i dvorištem. Roditelji plaćaju grijanje, vodu, struju,..a suprug želi da dio kuće koji koristimo ( 150 m2), bude prepisana na njega/nas. Pošto je situacija svuda nestabilna, i teško vjerovat više i svome, kakva bi on prava (na kuću) imao u slučaju rastave? Naime, on u kuću ništa nije uložio, niti koliko mi kaže nema namjeru (jer njegovi imaju kuću koju će kad tad on morat uzdržavati, te ni ne želi,ni ne može. kakva je situacija oko dizanja stambenog kredite u tom slučaju? Naime, roditelji misle dić kredit, te urediti fasadu na cijeloj kući i dovršiti mjenjanje stolarije...

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Ako su to Vaši roditelji nije svejedno ovo: njega/nas. Ako su roditelji suglasni da Vam prepišu pola kuće (daruju) treba napraviti parcelaciju i neka sve prepišu na Vas. Ako suprug bude ulagao u tada Vašu kuću moći će u slučaju razvoda tražiti naknadu uloženoga.

Postupak parcelacije pogledajte pod naslovom ovog foruma: parcelacija.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija