Jump to content

Osiguranje kredita


Juraj_S

Preporučene objave

Iza pokojnog brata je ostao kredit podignut u Banka Kovanica. Osiguranje povrata kredita je bila riziko polica osiguranja života (Sava osiguranje). U ugovoru stoji:

" Ukoliko se tijekom otplate kredita dogodi osigurani slučaj, Korisnik kredita ili njegovi nasljednici mogu od Kreditora zatražiti da naknada i/ili ugovorena svota isplaćena temeljem navedene police osiguranja bude iskorištena za podmirenje svih dospjelih i nedospjelih tražbina Kreditora iz ovog Ugovora i u svezi sa ovim Ugovorom. U slučaju da naknada i/ili ugovorena svota isplaćena temeljem navedene police osiguranja ne bude dostatna za podmirenje svih tražbina kreditora, potrebno je prethodno uplatiti preostali dio tražbine"

Dali to znači da polica osiguranja pokriva kompletno vraćanje kredita? Kredit je ugovoren 04/2018, brat je preminuo 11/2018. Koje su onda obaveze nasljednika prema osiguravatelju?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 7 sati , Juraj_S je napisao:

Dali to znači da polica osiguranja pokriva kompletno vraćanje kredita?

ne,što porizlazi iz sljedečeg:

prije 7 sati , Juraj_S je napisao:

U slučaju da naknada i/ili ugovorena svota isplaćena temeljem navedene police osiguranja ne bude dostatna za podmirenje svih tražbina kreditora, potrebno je prethodno uplatiti preostali dio tražbine"

ako je dug veći potrebno je uplatiti razliku...bar ja tako to tumačim...

prije 7 sati , Juraj_S je napisao:

Koje su onda obaveze nasljednika prema osiguravatelju?

ako ništa ne nasljeduju nasljednici,onda ništa ni ne moraju plaćati..........nasljednici nasljeduju sve dugove i imovinu....procjenite šta vam je povoljnije ...uzeti nasljedstvo pa i dugove ili ne uzeti nasljedstvo i dugove...

ako netko možda nasljeduje mirovinu to svakako uzeti...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kredit je osiguran kod Sava osiguranja, na njihovoj stranici za program jamac stoji:

Životno osiguranje - program Jamac - Sava osiguranje

  • Osiguranje života za slučaj smrti
  • Padajuća osigurana svota tijekom trajanja osiguranja 
  • Povoljan odnos osigurane svote i premije osiguranja - provjerite i zatražite svoju ponudu putem Webshopa!

Program Jamac

Mala premija za visoku osiguranu svotu.

Navedeni program namijenjen je prije svega korisnicima kredita kod banaka kao jedan od instrumenata osiguranja povrata odobrenog kredita.

Osnovna značajka osiguranja života za slučaj smrti s padajućom osiguranom svotom je u tome kao što osiguranje pokriva rizik smrti korisnika kredita, neovisno o uzroku smrti (bolest ili nezgoda)  te da se osigurana svota smanjuje svake godine u skladu s smanjenjem obveze korisnika kredita prema banci koja mu je kredit odobrila.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znate kako to izgleda: prvu godinu kredita i osiguranja ako se dogodi osigurani slučaj, osiguratelj će platiti 10.000,00 kn. Drugu godinu 9.000,00 kn. Treću 8.000,00 kn i tako dalje sve dok ne dođe do desete godine kad osiguranje više ne jamči banci za osiguranje kredita u slučaju da se dogodi osigurani slučaj, odnosno smrt ili trajni invaliditet. Tako da, to je to. Osim toga, ako osiguranje plati banci za kredit, tada će osiguranje od Vas potraživati regres, pa Vam dođe na isto.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija