Jump to content

Nova prometna dozvola problem


nerazu

Preporučene objave

Izgubio sam nedavno novčanik u kojemu je bila i prometna dozvola. Otišao sam na MUP i dobio potvrdu da sam izgubio prometnu i s tom potvrdom sam namjeravao otići na tehnički po novu prometnu. Međutim istekla mi je registracija prije desetak dana što nisam uočio na vrijeme jer mi tehnički pregled vrijedi još uvijek do 10-tog idućeg mjeseca. Imao sam raskorak između zadnjeg plaćanja osiguranja i tehničkog pregleda, tako je ispalo prošle godine eto.
Otišao sam prvo u osiguranje i platio/obnovio policu koja teče sa današnjim datumom i zatim otišao na tehnički pregled po novu prometnu dozvolu. Međutim djelatnik na teh. pregledu mi je rekao da mi ne može napraviti novu prometnu dozvolu jer mi tehnički pregled vrijedi manje od dva mjeseca i da ću prvo morati napraviti novi teh. pregled na kojemu će se napraviti i nova prometna dozvola.
Ja sam mislio pošto mi tehnički vrijedi još 3 tjedna da mogu sada izvaditi novu prometnu bez problema nakon što obnovim policu osiguranja iz razloga što sada trenutno nemam novaca jer sam izgubio novčanik, dokumente i sav novac a novaca za tehnički pregled ću imati na plaći 8-ga narednoga mjeseca prije nego mi istječe sadašnji tehnički pregled pa bih tada i obavio novi teh. pregled.
Nisam našao na internetu ništa vezano za ovu moju problematiku pa vas molim da mi samo potvrdite da li je to istina i po zakonu kako tvrdi čovjek na teh. pregledu ili ne.
I još me zanima ako ne mogu sada dobiti novu prometnu dozvolu nego tek na novom tehničkom pregledu da li može biti problema dok budem vozilo vozio na tehnički pregled i kakvih. Pošto sada imam samo obnovljenu policu osiguranja i potvrdu o izgubljenoj prometnoj dozvoli koja je u stvari istekla prije desetak dana. Vozačku dozvolu imam.

hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobro ti je rekao, moraš napraviti tehnički, pa ćeš dobiti novu prometnu dozvolu. Trenutno t ine vrijedi prometna dozvola (ova izgubljena) i ne smiješ voziti taj auto.

Ako ćeš se sada voziti, do 15 dana od isteka ti je kazna 700 kn, a nakon toga je 2000 kn i oduzimanje reg. pločica (koje ti budu vraćene bez dodatnog troška ako kasnije produžiš prometnu).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija