Jump to content

Solidarni dužnik


anonimno

Preporučene objave

Dok sam imao obrt potpisao sam ugovor kojim se obavezujem biti solidarni dužnik.U međuvremenu sam obrt zatvorio i trenutno sam ne zaposlen.Rat za kredit prestale su se otplaćivati i banka je raskinula ugovor.S obzirom da se nisu nikako mogli naplatiti od osobe koja je digla kredit,zanima me što će biti sada samnom jer nemam primanja, a imam u vlasništvu stan.Ja ne živim u njemu već moj otac s koji imam sklopljen ugovor o doživotnom pravu uživanja stana što je i uknjiženo u zemljišnjim knjigama.Da li banka može svejedno staviti stan pod ovrhu i deložirati mog oca iz stana te prodati isti kako bi naplatila svoja potraživanja??Otac je umirovljenik.( dug u banci je oko 100 000 kn dok ja vrijednos stana oko 60 000 eura) MOLIM VAS POMOZITE!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Banka još nije sjela na nekretninu.Na ovu opciju da darujem nekom stan il ocu il supruzi, sestri, sam prvo i ja pomislio međutim kad sam se raspitao rekli su mi da to više "ne pali" jer su službe sve povezane i to mi se nebi priznalo.

Znam da ću taj dug morati na bilo kakv način vratit i ako nije moj,ne bježi od toga.Ja samo želim zaštititi oca da ne ostane bez krova nad glavom i kupit malo vremena dok nađem posao.Na kraju krajeva taj stan i je očev iako je na mene upisan,al je to samo iz razloga da se ne kompliciraju stari poslije njegove smrti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija