Jump to content

pravo potrošača


marko25ani

Preporučene objave

Pozdrav,
molim vas pravni savjet ili što učiniti u sljedećem slučaju.

Kupio sam namještaj u jednoj trgovini(uplaćen cijeli iznos) i već mjesec dana me zavlače oko dostave.
Nekoliko puta mi je rečeno da su došli dijelovi namještaja i da još čekaju jedan dio da se kompletira. Prije nekoliko dana me zove da taj jedan dio ne mogu isporučiti (nije uopće dio kompleta) i da je namještaj funkcionalan bez njega!?
Odgovorio sam da me ne zanima i da želim povrat novca na što su mi rekli da to nije moguće, već samo da taj iznos mogu potrošiti u njihovoj trgovini, tj. da dođem kod njih i da će mi ponuditi nešto "slično" što imaju na lageru.
Na koji način mogu zatražiti povrat novca?
Budući da je trgovina dosta udaljena od mjesta stanovanja tko će mi platiti putne troškove za dolazak kod njih?
Hvala.

:zao:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pisanim putem, preporučeno poštom, izjavite da raskidate ugovor po čl. 360. i dalje Zakona o obveznim odnosima, s obzirom da trgovac nije u roku isporučio ono što ste naručili i da niti ne namjerava isporučiti ono što ste naručili, već nešto drugo, a da je Vama odlučujuća pobuda za sklapanje ugovora bila kupovina namještaja upravo u onim dijelovima i elementima u kojima ste i naručili i u kojima se trgovac prvotno obvezao da će iste isporučiti.

Nadalje, izjavite da temeljem odredbe čl. 368. Zakona o obveznim odnosima tražite da Vam suprotna strana vrati sve što je primila na ime ispunjenja ugovora s Vaše strane (svaka strana mora vratiti ono što je primila), te da, u slučaju da Vam nastane i šteta zbog putnih troškova, zahtijevate i naknadu štete u iznosu putnih troškova, sve na Vaš račun, u roku od 8 dana od primitka ove izjave o raskidu ugovora.

Ako u roku od 8 (osam) dana trgovac ne udovolji, da ćete biti prisiljeni povrat plaćenog novca i naknadu štete tražiti sudskim putem, a što će za trgovca značiti i platež dodatnih sudskih i inih troškova.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija