Jump to content

založno pravo


tomko

Preporučene objave

Temeljem rješenja ovoga suda, posl.br. Ovr-(xxx)/11 od 2. studenog 2011. uknjižuje se založno pravo radi osiguranja novčane tražbine u ukupnom iznosu od 48.191,50 kuna (četrdesetosamtisućastodevedesetjednu kunu i pedeset lipa) i to u iznosu od 25.627,70 kuna (dvadesetpettisućašestodvadesetsedam kuna i sedamdeset lipa) sa zakonskim zateznim kamatama tekućim od dana ovršnosti rješenja 12. studenog 2008. godine do isplate te za iznos od 22.564,50 kuna (dvadesetdvijetisućepetstošezdesetčetiri kune i pedeset lipa) sa zakonskom zateznom kamatom od dana ovršnosti rješenja i to od 12. studenog 2008. godine, za korist:RH

poštovani pošto je došlo do zastare. a  upisano je založno pravo trebalo bi uplatiti iznos od 48.191,50 ako sam dobro razumio.

Hvala na odgovoru

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 21 minuta, tomko je napisao:

Pocetak zastare je onaj dan kada je utvrdjeni porezni dug to je 2008

Zastara u ovom slučaju počinje teći istekom godine u kojoj je postalo izvršno rješenje kojim je porezno tijelo utvrdilo poreznu obveznu i kamate. Međutim, uknjižbom založnog prava 2011. se prekida ovaj zastarni rok, i od onda počinje ponovno teći, tako da Vam uistinu još uvijek nije prošao ni ovaj rok od 10. godina, a koji je potreban za zastaru (zbog založnog prava više ne vrijedi za glavnicu koju može naplatiti iz založene nekretnine).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija