Jump to content

Brisalje zabilježbe iz Izvatka iz ZK (kredit iz 1982. god)


mrep

Preporučene objave

Poštovani,

 

na izvatku iz zemljišnih knjiga pod teretovnica stoji zabilježba o kreditu iz 1982. godine. Pravnog sljednika tadašnje Privredne banke Sarajevno - davatelja kredita, nema (kontaktirali smo Privrednu banku Sarajevo, Privrednu banku Zagreb i Trgovački sud u Zagrebu i Sarajevu).

Zemljišnoknjižni odjel Samobor nas je uputio da predamo Prijedlog za amortizaciju iako imamo 'dokaz' da pravnog sljednika nema (povijesni izvadak sa trgovačkog suda u Sarajevu). 

Postoji li obrazac Prijedloga za amortizaciju ili uputa što na njemu treba biti navedeno?

Unaprijed hvala.

Lp

Marija

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahvaljujem na odgovoru. Informacije su svakako korisne. U zemljišnoknjižnom odjelu su mi rekli da Prijedlog za amortizaciju treba sastaviti odvjetnik ili mi sami. Htjela sam zapravo neki predložak ili barem Zakon na koji bi se pozvala u tom prijedlogu, što je u temi na koju ste me uputili navedeno. Hvala još jednom.

Lp

M.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 2 sati , mrep je napisao:

U zemljišnoknjižnom odjelu su mi rekli da Prijedlog za amortizaciju treba sastaviti odvjetnik ili mi sami

Stvarno mi baš nije jasno da u 2018 nemaju svi ZK odjeli već sve isto verzirano te znanje što se može i kako.

Pa eto dok vas neki upučuju na odvjetnike ili da to nekako sami sklepate, drugi nude verziran obrazac Prijedloga za ovakove slučajeve. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U prvom postu sam htjela napisati muke kroz koje prolazimo zadnje dvije i pol godine, ali sam odustala misleći da to nikoga ne zanima. Vjerujte kuća je napravljena u kraćem roku od ovoga...

Ukratko: kada je krenula legalizacija sve smo uredno predali, osim toga i pokrenuli postupak diobe. Radi se o dvojnom objektu dva brata. Sama dioba je trajala godinu dana jer svaka osoba nas je uputila u drugu proceduru. Kada je to konačno bilo gotovo na Izvodu se pojavila teretovnica jedne banke vezana uz dugovanje mame. Kuća glasi na tatu. Kako se banka upisala po dugovanju jedne osobe na nekretninu druge osobe to nam ni danas nije jasno. To smo riješili brisovnim očitovanjem jer banka je i dalje aktivna. Nakon što je to riješeno, odjednom se pojavila teretovnica Privredne banke Sarajevo po kreditu iz 1982. koja se do tada NIJE spominjala i tada kreću prave muke jer nas je i opet uputila osoba u dva načina rješavanja. Jedan je da pribavimo brisovno očitovanje ili dokažemo da banka ne posluje (ne postoji pravni sljednik). Kada smo to pribavili rekli su da im to ništa ne znači. To je bio onaj prvi način. Sada bez obzira na izgubljeno vrijeme i novac moramo pokrenuti postupak amortizacije... Vjerujte ovo je najkraće što sam mogla napisati...

Nisam pravnik, ali nisam ni nepismena. Postavljam prava pitanja i polazim od toga da djelatnici u zemljišnoknjižnom odjelu i na katastru znaju što rade, te je jedan dio njihovog posla uputiti nas što i kako trebamo napraviti.

Nažalost to nije uvijek tako...najblaže rečeno...

 

Hvala na pomoći.

Lp

M.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija