Jump to content

Revizija Vrhovnog suda


jakis1

Preporučene objave

Molim vas jedno pitanje,odbačena mi je revizija na vrhovnom sudu,pa sam pisala ustavnu tužbu koja je u potpunosti usvojena i predmet vraćaju na vrhovni sud,a u odluci ustavnog suda stoji da postoji žalbeni razlog proturječnosti i nerazumljivosti presude,da se presude prvostupanjskog i drugostupanjskog suda razlikuju,eto ako imate nekakvog iskustva ili kakava je praksa da mi odgovorite dali bih se mogla nadati pozitivnoj odluci vrhovnog suda pošto je ustavni sud usvojio žalbu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 2 sati , jakis1 je napisao:

dali bih se mogla nadati pozitivnoj odluci vrhovnog suda pošto je ustavni sud usvojio žalbu?

Ustavni sud nije postupao po nikakvoj žalbi,već je po ustavnoj tužbi (apelaciji) utvrdio da je nižestupanjski sud povrijedio jedno od temeljnih prava koje jamči Ustav RH i EKLJP (pretpostavka da se radi o povrijedi prava na pravično suđenje), što je bio razlog da svojom odlukom ukine odluku VSRH i predmet vrati na ponovno odlučivanje uz naputak sudu na što treba obratiti pozornost pri donošenju nove odluke.

Pozitivna odluka Ustavnog suda nije predmnjeva da će VSRH donijeti drugačiju odluku od one koja je ukinuta,no sama činjenica da je isti sud pri odlučivanju  napravio propust daje nadu za pozitivan ishod.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija