Jump to content

Neisplata plaće


Hrvoje097

Preporučene objave

Pozdrav svima!

Molio bih Vas za savjet. 16. svibnja 2018. počeo sam raditi kod poslodavca, otkaz kao tehnološki višak sam dobio 1. studenog. Uz otkaz sam odradio 14 dana iz sporazumnog raskida ugovora o radu, sa zdravstvenog osiguranja sam odjavljen 12. studenog 2018. od strane poslodavca. Firma posluje, plaća je isplaćena ostalim radnicima, osim meni.

U kontaktu s knigovodstvom nisam saznao ništa novo, osim da oni moraju kontaktirati direktora u vezi isplate moje plaće. Pošto je kraj mjeseca blizu, a zaostala plaća sa tih 2 tjedna otkaznog rada mi još nije isplaćena, niti mi se čini da će biti isplaćena htio bih se informirati o koracima koje trebam napraviti da mi se isplati ono što mi pripada?

Ono što sam do sad pročitao je da prvo trebam tražiti obračun neisplaćene plaće od poslodavca i s njim ići u Finu radi prisilne naplate. Što ukoliko mi odbije dati taj obračun plaće, kome se onda trebam obratiti?

Ako netko ima iskustva s ovom temom molim ga za savjet! Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala vam na odgovoru, tako ću i učiniti ako poslodavac odbije moj zahtjev. U međuvremenu sam kontaktirao knjigovodstvo još jednom, razlog neisplate je nedostatak sredstava. Saznao sam da ja nisam jedini koji plaću nije dobio iako ju je nekolicina radnika u firmi dobila. Saznao sam da će isplata biti u ponedjeljak. To je zadnji dan do kojeg sam osobno spreman čekati.

Da li taj nedostatak sredstava koplicira moju situaciju, ili je postupak za naplaćivanje mog potraživanja i dalje isti? Da li će se moja potraživanja moći naplatiti ako firma nema sredstava?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija