Jump to content

ugovor u kupnji novog vozila


maija21

Preporučene objave

pozdrav! sklopio sam ugovor o kupnji novog vozila, te sam pod račun dao staro vozilo, i još moram doplatiti dio cijene za novo. stvar je u tome da je ugovor sklopljen prije 208 dana, a u ugovoru piše da će vozilo biti isporučeno u roku od 180-210 dana. također piše da se rok produžuje za maskimalno 2 tjedna ako je vozilo serijske opreme (što mislim da bi trebalo biti moje, jer sam uzeo auto x sa y paketom opreme i odabrao boju, nema ama baš nikakve druge dodatne opreme) te 8 tjedana za vozila s dodatnom opremom. pri potpisivanju ugovora bio je usmeno definiran rok isporuke 51. tjedan ove godine (što je nešto više, oko 230 dana), da bi mi sad rok bio pomaknut za 10. tjedan 2019., a to je već skoro 300 dana. razgovarao sam sa trgovcem i on mi je priopćio tu sretnu vijest u auto kući. ne želim raskinuti ugovor jer želim baš taj auto, ali me zanima na koji način i kako mogu izvući dodatni popust ili bilo kakvu povlasticu pri kupnji novog auta? u ugovoru piše da ako dođe do raskida ugovora zbog nepoštivanja, oštećena strana ima pravo na 10% od ugovorene cijene, ili više ako je šteta veća (ali pretpostavljam da onda ide valjda na sud). to mi nije nikakva utjeha, ako već čekam auto više pola godine, ali bih volio naplatiti to čekanje, pošto su već nekorektni

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pisano izjavite suugovaratelju da ostajete kod ugovora unatoč zakašnjenju, ali da tražite da suugovaratelj podmiri ugovornu kaznu od 10% sukladno ugovoru, u protivnom ćete istu ostvarivati putem suda. Ostavite im rok za ispunjenje (osam dana ili petnaest dana) i vidite kako će reagirati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija