Jump to content

Moje pravo


JOSIP28

Preporučene objave

Dobar dan u procesu sam rastave braka nasao sam odvjetnika koji me je upucivao mjesec dana sta ia kako da radim posto imam 3 male djece koja zive samnom. E sad kad sam napokon dosao kod njega sa papirima za rastavu braka kaze da mu je zaboravio reci ali on moju zenu zastupa.. Iako sam kod njega bio 6 puta i sve mu rekao kako i sta i kakva je ona zapravo majka spremajuci svoju obranu. Kome da se ja obratim u vezi ovoga sada jer on u pravilu nemoze sada niti nju zastupat jer zna cijelu moju stranu i nasta sam ja sve spreman posto sam mu sve isprico.. Hvala

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obavijestite Hrvatsku odvjetničku komoru o ovakvom postupanju odvjetnika, posebno ako imate bilo kakve dokaze toga da ste bili 6 puta kod tog odvjetnika i da vas je savjetovao u tom predmetu (npr. e-mailove koje ste mu slali ili on vama). 

Ovo je čisto kršenje Kodeksa odvjetničke etike i, ako mu se vaša žena obratila prije vas, trebao vas je obavijestiti o tome iste sekunde kada je saznao da protiv nje pokrećete postupak i reći vam da vas ne može on zastupati. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani LjuboZG u potpunosti se slažem sa Vama da je to čisto kršenje Kodeksa odvjetničke etike, ali znate i sami kako HOK štiti svoje članove, poglavito ako nema, čvrste, relevantne dokaze protiv njih, što u konkretnom slučaju neznamo, zbog toga ništa nije isključeno i otvara se dosta pitanja, kako će HOK reagirati na to, kako će sud reagirati na to idr.

No, bez obzira na predstavku HOK-u radi postupanje njihovog člana, pokretač teme mora biti spreman na sve, pa tako i na mogućnost da HOK iskaže vjeru tom i takvom odvjetniku, naravno, ako protiv njega nema čvrste dokaze, samim ti i odbaci prijavu istog...

Nadalje, kako pokretač teme navodi, navedeni odvjetnik ga je upućivao što i kako uraditi, što isti, u konkretnoj situaciji mora uzeti sa određenom dozom rezerve, jer je odvjetnik, što nije isključeno, "stvarao teren" kako kasnije postaviti obranu svoje klijentice, tj. supruge pokretača teme..

I na kraju, bez obzira što i kako to završilo i rasplelo se, pokretač teme se mora i dalje držati relevantnih činjenica koje idu njemu u prilog (kakva je majka djece idr.) radi ostvarivanja svojih prava, a ovo što odvjetnik zna na koji način će postaviti svoju obranu (tražiti svoja prava) je manje bitno, jer bi to isti tako i tako doznao za vrijeme trajanja samog postupka i temeljem toga postavio obranu svoje klijentice, supruge pokretača teme, no, kažem, prije svega mora dobro sagledati sve te njegove upute i  uzeti ih sa rezervom, jer nije isključeno da ga je krivo upućivao, što nikako nebi bilo u redu i apsolutno bi se kršilo sa Kodeksom odvjetničke etike, ali samim time nije isključeno...

Zato sam mišljenja da pokretač teme mora stvarno biti oprezan, uzeti drugog odvjetnika, stručnjaka za Obiteljsko pravo, koji će sagledati sve činjenice i adekvatno ga zastupati, ne na taj način kao što je činio prethodni, što mu se i u samom postupku može "obiti o glavu", njemu i njegovoj klijentici, naravno, ako on i dalje, poslije svega, ostane njezin odvjetnik...

Poštovani Ljubo, oprostite za moj komentar, nisam Vam mislio proturiječiti, samo sam htio malo proširiti moguće "zavrzlame" tog i takvog odvjetnika i moguća rješenja konkretne situacije, još jednom oprostite i lp.

uređeno: od Željac047
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija