Jump to content

Pokretna imovina benda


dulbamboocha

Preporučene objave

Pozdrav svima i unaprijed se svima zahvaljujem za odgovore. Nas cetvorica smo glazbenici i imali smo bend. Od svirki smo uspjeli zajednicki kupiti kombi u vrijednosti od cca 6000€ koji smo, naravno, morali prepisati na nekog od nas i stavili smo ga na pjevaca. Nedavno smo pjevaca izbacili iz benda jer smo ga uhvatili u kradji baksisa i on je taj nas kombi uzeo sebi iako smo mu mi nudili da mu isplatimo njegov dio. Sad ne znam da li nas trojica imamo ikakve pravne osnove da ga tuzimo za pravednu diobu tog kombija. Kazem, kombi se vodi na njemu, a novac koji smo dali za kombi je isao iz naseg zajednickog fonda od benda, ali nemamo nikakvih dokaza da smo svi ravnopravno ucestvovali u kupnji. Svaki savjet je dobrodosao. Jos jednom hvala svima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
, dulbamboocha je napisao:

Sad ne znam da li nas trojica imamo ikakve pravne osnove da ga tuzimo za pravednu diobu tog kombija

Tužiti se uvijek može, no s kojim uspjehom jako dvojim. Naime, ispravite me ako griješim ali je vjerovatno ta svirka tj. to što radite polu-legalno te nitko od vas nije član HGU da bi autorskim ugovorom o umjetničkom nastupu imali tijek novca ili ono što je bitnije, niste npr. nekaokova udruga, umjetnička organizacija koja ima svoj statut u kojem su određeni prava i obveze, odnosi članova, podjela odgovornosti i raspodjela imovine, a niti nemate ništa drugo napismeno (ugovor ili bilo što drugo) u svezi kupnje i odnosa u istoj. Dakle, u tom nekom postupku ostaju vam samo riječi bez konkretnih dokaza. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala puno na odgovoru! Svi smo članovi HGU-a, ali smo, naravno, kao i svi ostali lokalni bendovi radili bez ugovora jer kad bismo državi dali njen dio nama ne bi ostalo ništa. I da, tu bi na kraju bilo njegova riječ protiv naše tako da ćemo na kraju ipak odustati od svega, ali nema veze, nek mu je sa srećom. Ali u životu nisam sreo tako pokvarenu i lošu osobu, u duši je pokvaren i teški materijalista, osoba kao iz filmova, sa dva lica, šarmantan i zanimljiv, a u isto vrijeme samo gleda gdje će i kako nekoga prevariti, mislim da bi stvarno bio u stanju i svoju mamu i tatu prodati za kunu da može. I tek smo na kraju svega čuli priče da smo mi dobro i prošli jer je nekog čovjeka poljoprivrednika zavrnio za 10-tak hiljada €, čovjek ga je ganjao godinama, na kraju je odustao jer nije imao više živaca, a nije htio u zatvor zbog jedne budale. U svakom slučaju hvala puno na odgovoru!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, dulbamboocha je napisao:

nama ne bi ostalo ništa

Mda, nažalost je to tako poznavajući nekoliko osoba koje se bave istim.

 

, dulbamboocha je napisao:

Ali u životu nisam sreo tako pokvarenu i lošu osobu,

A za ovo mogu reči samo, sto ljudi-sto čudi. Imate barem nekakovu školu za ubuduće. Pa ćete ili to rješiti nekakovim ugovorom, ili (ako je izvodivo kao što rade ovi moji) za samu svirku unajmiti kombi s vozačem koji svu opremu utovari, dopelja na odredište i istovari...

, dulbamboocha je napisao:

U svakom slučaju hvala puno na odgovoru!

Nema na čemu.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija