Jump to content

Lažna prijava za krađu


Redhead23

Preporučene objave

Postovani, vec nekoliko mjeseci imam problema sa bivsom seficom. Danas, nakon 7 mjeseci mi je poslala poruku u kojoj trazi od mene 6000 kn koje sam joj navodno ukrala inace u ponedjeljak ide na policiju i daje prijavu protiv mene za kako je ona napisala "prijevaru i krađu 6000kn". Navodno ona ima nekakve inventurne papire i blok racune. Da, pisala sak blok racune jer joj sustav na kompu nikad nije radio, al s obzirom da sam imala uzasno malo prometa u ducanu, svega 200kn na dan ako i to, sve sam to napisala u blok.Tamo sam radila nepunih mjesec dana i kad sam htjela dati otkaz me prijavila da sam u ducanu ukrala jaknu, postojao je racun i u policiji su to rijesili u par minuta. Jednostavno mi nije dala da dam otkaz i odem, napravila je i decku probleme i prijavila ga za prijetnju, sad ima uvjetnu, a ni kriv ni duzan.

Sto mogu uciniti u ovakvoj situaciji? Da li postoji sansa da me prijavi i ja stvarno ispadnem kriva pa odem u zatvor? 

Hvala na pomoci.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U to vrijeme sam radila jedino ja i sefica. Svaka jednu smjenu. S time da je prometa uzasno malo bilo, jedva 200,300kn na dan,nekad i 0kn.. I radila sam tamo niti punih mjesec dana, robe bilo jako malo, nisam ni mogla tolike novce uzeti. Inventuru je ona radila bez mene i to ne odmah nakon sto sam ja otisla nego kasnije dok joj radi vec neko drugi. 

Drugacija evidencija osim tih rucno pisanih racuna nije postojala tad jer joj sistem na kompu nije bio u funkciji.

 

Takoder imam hrpu poruka za dokaz gdi sam joj pisala zasto mi nikad nije ostavljala pologe, a ni lipu iz svoje smjene da imam s cim raditi. Cula sam se i s bivsom radnicom kojoj nije davala place, ona je takodjer imala probleme s njom.

 

Sto mogu ocekivati? S obzirom da me vec lazno prijavila za kradju u travnju, mozda mi to ide bar u neku korist?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prema njezinoj sms poruci od jucer, s obzirom da joj nisam odgovarala nit se slozila da joj dam 6000kn koje joj nisam ni uzela, sutra me ide prijaviti kako je napisala policiji i dorhu za prijevaru i kradju 6000kn te zloupotrebu blok racuna. Ma sto god htjela s tim reci.

 

S obzirom da nikad nisam imala ovakvih problema, i vec me jednom lazno prijavila, a ja sam dokazala da nisam kriva.. Ja se nadam da ce biti sve okej, ako vec dodje do cega nadam se da nece biti zatvorska kazna. Tog se najvise plasim.

 

U travnju me prijavila za kradu jakne. I u policiji smo to rijesili za tren, ja sam imala dokaz da nisam ucinila nista,racun je postojao, i to su tamo vec odbacili.

Sad me tereti za 6000kn. Uzas na sto su ljudi spremni i koliko daleko ide laz.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema problema.

OK, znači nije ista prijava, da je, ovo bi bile isprazne prijetnje i ništa više. Određeni problem jeste što nema neke realne evidencije prometa, ali to vam više ide u prilog negoli vam šteti. Svakako čuvajte sve poruke koje imate, a tiču se prometa i ako bude trebalo (nadam se da neće), predložit ćete za svjedoka ovu ženu, koja je tamo radila prije vas i upoznata je sa svime, načinom rada, evidencijom prometa i svime ostalim.

A za ubuduće, poručite dotičnoj da vas neka samo prijavi, da ste angažirala odvjetnika i da se radujete suđenju, da će sve izaći na vidjelo. Većina ljudi, koji tako "prijete" nakon toga dožive "prosvjetljenje".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nadam se da ce se to brzo rijesiti i da nece biti prevelikih problema. Ona je na glasu ko teska muljatorica, duzna je na sve strane bila, od hepa,termoplina,t-coma..meni su dolazili i trazili ju u ducanu gdje je jer se od njih skrivala i nije im se htjela javljati na pozive. Ja sam to nazalost saznala tek kad sam se upustila u bilo kakav radni odnos s njom,inace bi pobjegla na vrijeme. I u velikom je minusu otkad je otvorila ducan pa sad valjda zeli od mene doci do novaca.

I decka je uvalila u probleme s tom laznom prijavom za prijetnju i sad ima uvjetnu. Ja se nadam da ce jednom odgovarati za sve lose sto radi ljudima. A ja cu sve to reci na ispitivanju. I naravno odvjetnika uzimam odmah od prvog ispitivanja, vec sam ga uputila da bi moglo doci do neceg i u cijelu pricu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jos samo nesto...Da li njoj uopce ista znaci taj "inventurni papir" ako je inventura radjena vec dosta nakon mog odlaska i vec radi neko drugi (zanimljivo, nova radnica je rodbina neka od njezinog muza)? I ona je vec prije u velikom manjku bila, dok sam ja tamo dosla preko 10 000. Moguce da je dio podmirila, a ostatak zeli izvuci od mene?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, Redhead23 je napisao:

Jos samo nesto...Da li njoj uopce ista znaci taj "inventurni papir" ako je inventura radjena vec dosta nakon mog odlaska i vec radi neko drugi (zanimljivo, nova radnica je rodbina neka od njezinog muza)?

Zavisi za koje razdoblje se inventura radi, ali svakako da će biti potrebno točno utvrditi kada je manjak nastao.

, Redhead23 je napisao:

Hvala vam na pomoci, uspjeli ste me barem malo smiriti, s obzirom da nisam nikad bila u takvoj situaciji onda ni ne znam sto ocekivati, a najvise me plasilo da bi se desila zatvorska kazna, sad sam mirnija dok znam da do toga nece doci.

U najcrnjem scenariju, ako bi vam ovo bilo prvo kazneno djelo te imajući u vidu visinu štete - nema šanse za zatvorom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija