Jump to content

Ostvarivanje prava na Doplatak za pomoć i njegu


Jozo2

Preporučene objave

Dobar dan. Majka je lani u ovo vrijeme negdje zatražila od Centra za socijalnu skrb Doplatak za pomoć i njegu za teško bolesnog oca.

U 3. mjesecu provedeno vještačenje u 1. stupnju, rješenje pozitivno, bolest i teški invaliditet 4. stupanj, nema potrebe za 2. stupnjem vještačenja.

16.5. urađen Zapisnik za ostvarivanje prava u Centru za socijalnu skrb. Otac umire 29.5.

Nakon smrti majka otišla pitati u Centar postoji li kakva mogućnost za isplatu zaostataka, odgovoreno joj da nemamo nikakva prava jer nije prošlo 30 dana, pretpostavljam od ovog Zapisnika 16.5. do nekakvog odobrenja tj. rješenja sa njihove strane. Zanima me ako neko zna jeli sve čisto i imamo li kakva prava na isplatu zaostataka. Preletio sam preko Zakona o socijalnoj skrbi i nisam našao to pravilo o 30 dana. Hvala.

 

uređeno: od Jozo2
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mišljenja sam da je ovdje sve uredno. Naime, u ovakvim situacijama pravo se ostvaruje temeljem rješenja nadležnog centra, a priznaje se s danom podnošenja zahtjeva ili pokretanja postupka po službenoj dužnosti. Međutim, ako prije izvršnosti rješenja o priznavanju prava iz socijalne skrbi umre osoba o čijem se pojedinačnom pravu rješavalo, tada se postupak obustavlja. Rok od 30 dana koji spominjete, odnosi se na situaciju kada je potrebno provoditi posebni ispitni postupak, nadležno tijelo koje odlučuje o priznavanju prava, dužno je donijeti rješenje u roku od 30 dana od dana pokretanja tog posebnog ispitnog postupka po službenoj dužnosti. Znači, od zapisnika do donošenje rješenja nije prošao rok od 30 dana, a u kojemu je trebalo biti doneseno rješenje s kojim bi ostvarili pravo. Kako je osoba umrla prije izvršnosti rješenja, postupak je obustavljen.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija