Jump to content

Restoran u zgradi


Gromek

Preporučene objave

Poštovani,

u našoj zgradi gdje se nalazi 33 stana postoje poslovni prostori koji su u vlasništvu Grada Zagreba i neki su u funkciji, a neki se tek iznajmljuju. Jedan gospodin je uzeo 4 poslovna prostora koja misli spojiti rušenjem pregradnih zidova u jedan kako bi dobio jedan veći prostor za restoran. Ono što nas kao stanare i suvlasnike te zgrade zanima koju dokumentaciju u smislu dozvola on mora imati kako bi mogao više lokala spojiti u jedan i tko je zadužen za nadzor radova (gospodin je unajmio prostore od Grada) te da li mi kao suvlasnici imamo ikakvo pravo utjecaja na to koje se djelatnosti mogu obavljati u tim poslovnim prostorima? U prilogu Vam šaljem fotografiju samo radi lakše percepcije moga pitanja.

Unaprijed hvala na odgovoru  

Zgrada.jpg

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, Gromek je napisao:

Ono što nas kao stanare i suvlasnike te zgrade zanima koju dokumentaciju u smislu dozvola on mora imati kako bi mogao više lokala spojiti u jedan

Glavni projekt bez građevinske dozvole sukladno čl.5 st.2 Pravilnika te izričitu pisanu suglasnost zakupodavca (grada).

, Gromek je napisao:

te da li mi kao suvlasnici imamo ikakvo pravo utjecaja na to koje se djelatnosti mogu obavljati u tim poslovnim prostorima?

Ukoliko se obavlja djelatnost u skladu s lokacijskim uvjetima, tj. predviđena je mogučnost ugostiteljske djelatnosti, ne.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 mjeseci kasnije...

Poštovani,

nastavno moju prijašnju temu, koja je tek sad aktualna nakon započetih radova u spomenutom budućem restoranu imam par pitanja.

Najmoprimac je započeo radove kako unutar, tako i izvana, na zgradi. Nakon što je instalirao cijev za odvod "mirisa" iz kuhinje, motor pričvršćen na jedan od dimnjaka (foto u privitku) i ventilacijskog uređaja na uličnu stranu fasade (foto u privitku) neposredno ispod balkona jednog od suvlasnika, većina suvlasnika se prigovorila. Još misli staviti terasu iza zgrade gdje je vatrogasni prolaz, a mi smo suvlasnici i tog dijela pločnika po ZK ulošku. Naime, prema Zakonu o vlasništvu, čl. 41 i još nekih članaka istog Zakona, prema Pravilniku o postavljanju antena, uređaja......, ali i prema Međuvlasničkim ugovorom po našem mišljenju nije smio to napraviti bez suglasnosti suvlasnika. On je inicirao potpisivanje suglasnosti za Glavni projekt (restorana) koji mu je potpisao jedan suvlasnik,  a mi smo također službeno skupili potpise skupili suglasnost svih suvlasnika osim dva. Sad smo trenutno u poziciji da se on želi interno s nama dogovoriti da on nešto napravi za nas (zgradu) u smislu nekih popravaka na zgradi, poboljšanja i sl. u zamjenu za suglasnost. Od 33 stana, Grad Zagreb je vlasnik 18 stanova koji su u najmu. Ono što mene zanima je sljedeće:

S obzirom da smo u nekoj pat poziciji, kakav je moguć ishod za nas odnosno za njega? Da li su Pravilnici i Zakoni na našoj strani? 

Unaprijed hvala na odgovoru i srdačan pozdrav.

IMG_20190219_160357.jpg

IMG_20190224_101923.jpg

IMG_20190224_101942.jpg

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja nisam pravnik, ali smo u zgradi imali istu situaciju (još imamo).

Prvo smo isprijavljivali sanitarnoj, poreznoj....ništa.

Onda smo trazili od Zupanijskog ureda za turizam da mu ukine, mislim da se to zovu, osnovne tehnicke uvjete. To smo uspjeli. Ali on je i dalje radio.

Pa smo prijavili kominalnoj....nista.

Onda je vlasnik tuzio Ministarstvo turizma. Parnica jos traje. On je i dalje radio.

A onda smo mi uzeli odvjetnika...tuzili ga za ometanje posjeda (štekat). Nismo imali nijedno rociste - kafic propao. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija