Jump to content

najbolji na testiranju za posao u državnoj službi


zastava

Preporučene objave

nakon sprovedenog testiranja za posao u državnoj službi obavlja se tkz INTERVJU

radi se o poslu vss pravnik u odjelu imovinsko pravnih poslova.

osoba A radila je godinu dana kroz mjeru stručnog osposobljavanja U NAVEDENOM  odjelu te ima godinu dana iskustva baš na poslovima i radnom mjestu za koji je raspisan natječaj te ima i položen državni stručni ispit iz rada državne uprave

 

osoba B nema godinu dana iskustva u radu državne uprave niti ima položen državni stručni ispit iz rada državne uprave već iskustvo stečeno radom u centru za socijalnu skrb te ima položen državni stručni ispit iz domene socijalne skrbi

dali osoba A ima određenu prednost te dali navedena činjenica može biti uvažena  za žalbu odboru za državnu službu jer su obje osobe vrednovane isto na intervjuu sa 10 bodova.logika govori da osoba a ima prednost ali molim za stručno mišljenje

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Relevantni su uvjeti natječaja odnosno opće i posebne pretpostavke za prijam koje se traže za konkretno radno mjesto. Svatko tko iste zadovoljava ima jednaku polazišnu točku. Dalje je sve na testiranju (pretpostavljam da je osoba B tu bila bolja) i intervjuu, koji je ionako podložan subjektivnoj procjeni (a nemojmo se varati, vrlo često se i koristi kao "štela" za "odabrane").

Ja vas potpuno razumijem, osoba A praktički samo nastavlja raditi isti posao kao i do sada, jedino joj se mijenja pozicija, a osoba B će vrlo vjerojatno trebati malo uhodavanja u posao budući dolazi iz drugog "faha". Objektivno gledajući, osoba A je tu "kvalificiranija", ali to nije relevantna pretpostavka za prijam, pa se stoga ne može smatrati ključnom pri odluci.

Tako vam je svugdje, kad je u pitanju državna/regionalna/lokalna/javna služba. S druge strane, neki segmenti čak imaju zakonom specificiranu dozvolu da ne moraju uzeti najbolju osobu po ostvarenim rezultatima (ali to onda treba posebno obrazložiti).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jer čl. 44. Ustava kaže da svaki državljanin RH ima pravo, pod jednakim uvjetima, sudjelovati u obavljanju javnih poslova i biti primljen u javne službe. Zato se, načelno, mora dati jednaka šansa osobi B, ali kao što znamo, u praksi ima načina da sustav izigra i osobu A i osobu B iz zaposlenja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija