Jump to content

Zaustavljanje radi kvara


ivan983

Preporučene objave

Pozdrav! Evo ovako...stigla mi je prekrsajna obavijest doma:

Prometni redar je ocevidom ili propisanim tehnickim uredajem za nadzor utvrdio da je vozilo registarske oznake zg-xxxx-xx, dana 21.11.2018 na lokaciji Zagreb, Ilica 110 bilo zaustavljeno ili parkirano na nedozvoljenom mjestu cime je pocinjen prekrsaj iz clanka 80. st 3 zakona o sigurnosti prometa na cestama za koji je propisana kazna 300kn

Zanima me sljedeće...vozio sam se kroz ilicu te mi je auto prijavio gresku na gumi (pad tlaka)...stao sam nasred ilice da provjerim sto je to i evo danas stiglo ovo. Nije mi jasno kako nisam dobio obavijest na licu mjesta, al sta ces..u ovoj drzavi me mogu doma slikat i napisat da sam ubio nekog i to je tako i nikako drukcije..pise da mogu platit 150kn kazne i da moram dostaviti podatke ko je upravljao vozilom...nije mi do novaca vise ali me zanima sto me ocekuje ako ne platim to i odem na sud...ocu li dobit sud ili ce mi mozda natovarit ubojstvo neko ili slicno jos...Hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prvo, ne pretjeruj. Stao si nasred ceste i snimila te kamera. Možeš ili platiti pola kazne (što ne ulazi u prekršajnu evidenciju) ili poslati svoje podatke, pa će ti poslati prekršajni nalog na koji ćeš se moći žaliti. Ako ćeš se žaliti, na sudu predložiš uvid u snimku kamere iz koje se vidi da si stao na kratko da provjeriš gumu i odmah nastavio dalje (ili pumpao ili odšlepao, što već) i kod majstora izvadiš izlist grešaka (trebala je ostati zabilježena), pa što bude. Problem je jedino ako ti sud ne povjeruje (ili nemaš dokaza), jer dalje nemaš prava na žalbu. Najgora mogućnost je da moraš platiti 2/3 od 300 kn kazne i troškove postupka (100 kn za nalog, 100 za sud, eventualna izrada fotografija, skidanje snimke, dolazak svjedoka i sl.).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija