Jump to content

Suvlasništvo i tuzba?


marton

Preporučene objave

Molio bi pomoc oko sljedece situacije;
Na nekretnini koja je u suvlasništvu upisane su osobe A, B, C, D, što stoji upisano u ZK.
Zatim je osoba X pokrenula tužbu za utvrđivanje stvarnog prava vlasništva u kojoj tuži osobe A, B, C, kako bi se osoba X kao suvlasnik upisala na nekretninu.
U toj prvoj tužbi nije tužena osoba D, pošto bi ta osoba D kao stranka u postupku mogla srušiti tu istu tužbu legalnim i valjanim dokazima.
Takodjer zabilježba spora namjerno nije zatražena kako bi se sve odvilo u tajnosti, tako da osoba D nije mogla znati da je tužba pokrenuta.

U presudi je odlučeno da se osobi X odobrava upis suvlasništva na nekretninu, tako da su sada u ZK suvlasnici osobe X,A,B,C,D.
Nakon što se na osnovu pravomoćne presude osoba X upisala u ZK, podigla je novu tužbu prema osobi D radi utvrđivanja stvarnog prava vlasništva u kojoj namjerava osporiti suvlasništvo osobi D.

Ono što me zanima je sljedece:
Da li je prema nekakvom zakonu osoba X dužna i mora li tužiti SVE suvlasnike (A,B,C,D) na predmetnoj nekretnini ili samo one suvlasnike na čiji udio se želi opteretiti, t.j. upisati?

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija