Jump to content

Odlazak na sud ili pisana obrana?


dunhill

Preporučene objave

Zanima me, iz prakse, što mislite; da li je bolje iznjeti obranu na sudu ili poslati pismenu obranu - naravno u smislu smanjenja novcane kazne. Da li ima kakve razlike kako se to gleda na sudu (jasno mi je da sve ovisi od suca do suca). Naime, ovo ljeto dečko i ja završili na policiji (nasilje u obitelji - svađa, nebitno za moje pitanje) i prilikom pretresa mojih stvari nasli su u vrecici smrvljeni extazi u kolicini 1,60g (mislim da se radilo o 4 tablete koje su se smrvile). Moja prica je bila da nemam pojma sto je to i od kud to medju mojim stvarima i kako su mi rekli prava koje imam - nisam potpisala policijski zapisnik. E sad, stigao mi je poziv na sud za raspravu, i to u gradu koji je 300km udaljen od mog prebivalista. Radi se o prekrsaju č54.st3. gdje predlazu kaznu od 5000kn + 1250kn za troskove postupka testiranja droge. Mislim priznat krivnju (dobila tablete od poznanika, spremila, nisam konzumirala niti konzumiram, zaboravila na to (zdrobilo se) kajem se, necu vise nikad i sve to. Buduci da cu traziti smanjenje kazne radi nezaposlenosti, neimanja prihoda, prvog takvog prekrsaja i sl, stvarno mi je puno platiti cca 300kn za povratnu autobusnu kartu samo da bi iznjela sve to sto mogu i napisati. Naravno, obavijestila bi suca telefonom da saljem pisanu obranu i da ne mogu doci na sud (+jos kaj najavljuju lose vrijeme pa je moguce da bus kasni i slicno). Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako napraviš ovako kako si napisala (pošalješ ovakvu obranu i nazoveš), ne bi smjelo biti nikakvih problema, bez obzira na sutkinju/suca, jer imaš objektivan razlog slanja pisane obrane. 

U pisanoj obrani i direktno napišeš da bi htjela doći i sve to reći osobno da vide kakva si kao osoba, ali si jednostavno ne možeš priuštiti putovanje, što ide u prilog i molbi za umanjenje kazne.

Obavezno traži i oslobađanje od troškova postupka (radi nezaposlenosti).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Stigla je presuda. Poslala sam bila pisanu obranu gdje sam iznjela kako sam i napisala gore, uz sugestije drot13. Presuda je kazna od 1500 tj 1000kn ako platim u roku od 90 dana, oslobodjena sam troskova analize tvari i sudskih troskova, pomoglo je i sto nema otezavajucih okolnosti, slicnih kaznenih djela i sl.

 

Drot13, hvala jos jednom na sugestijama...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija