Jump to content

Karmela82

Preporučene objave

Poštovani,

tražila sam plaćeni slobodan dan u firni za selidbu no, ispostavilo se da mi dopuštaju jedan dan isključivo u slučaju selidbe u drugi grad. Kažu da je to u skladu sa zakonom pa me zanima da li je to istina? Da li mogu sami interno regulirati slobodan dan u skladu s mjestom selidbe?

Unaprijed zahvaljujem!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zakonom o radu je samo definirano da tijekom kalendarske godine radnik ima pravo na plaćeni dopust za važne osobne potrebe, najviše do sedam dana godišnje. Kao važne osobne potrebe su primjerično nabrojani samo sklapanje braka, rođenje djeteta, teža bolest ili smrt člana uže obitelji. 

Provjerite kako je ovo pitanje uređeno u kolektivnom ugovoru koji se eventualno primjenjuje na vas, odnosno u pravilniku o radu, ukoliko isti postoji kod vašeg poslodavca i, naravno, ako ti dokumenti detaljnije uređuju ovo pitanje. 

Osobno smatram da preseljenje jest važna osobna potreba radi koje možete zatražiti plaćeni dopust te da bi vam trebao biti omogućen taj jedan slobodni dan koji ste zatražili, neovisno o tome selite li u isti ili drugi grad. 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobila sam na uvid Pravilnik o radu od firme i tamo zaista piše da se može dobiti "jedan slobodan dan za selidbu u drugi grad". Pročitala sam na netu i općeniti Zakon o radu i ne mogu procijeniti da li je ta odredba pravilnika firme u kojoj radim u skladu sa zakonom ili ne. Taj dio nije definiran. :(

A još ne jasnije mi je to što sam taj pravilnik trebala čitati u uredu računovodstva te ga nisam smjela odnijeti u svoj ured kako bi ga pročitala u miru. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija