Jump to content

izvanredna inventura


maja1306

Preporučene objave

Poštovani,

zanima me da li mi netko može dati konretan odgovor na slijedeću situaciju.Radila sam kao voditelj skladišta u jednoj firmi,te je poslodavac napravio izvanrednu inventuru 2 dana za redom i to oba bez mene kao odgovorne osobe.Utvrđen je određeni manjak s kojim se ja ne slažem.Poslodavac je tražio da pristanem na sporazumni raskid ugovora ili će mi dati izvanredni otkaz.Ja sam osporila spomenuti manjak jer jedan dokument nije bio proknjižen,te je poslodavac prihvatio moju primjedbu te smanjio manjak za 30%,ali mi je svejedno urućio izvanredni otkaz.Zanima me da li je normalno da se izvanredna inventura radi 2 dana za redom bez prisustva odgovorne osobe,te da li na osnovu dokumenta koji nije bio proknjižen mogu osporavati i preostali manjak?

Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po mom mišljenju, ovo nije tako teško kršenje radne obveze da bi opravdavalo izvanredni otkaz, ja bih pisala zahtjev za zaštitu prava iz radnog odnosa ako od otkaza još nije proteklo 15 dana i tražila da poslodavac opozove odluku. 

Pitanje inventure nije regulirano Zakonom o radu, već ovisi o internim odlukama poslodavca, imate pravo na obranu i možete poslodavcu dokazivati da je u krivu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija