Jump to content

Nevolje s podstanarima


dunhill

Preporučene objave

Pitanje: stan u mom vlasništvu iznajmila sam trojici studenata početkom listopada. Potpisali smo ugovor o najmu na 6 mj, i dali su mi polog u visini jedne mjesečne stanarine. Ugovor nije ovjeren kod JB  i nije prijavljen poreznoj. Od te trojice, dvojici sam prijavila boravište po njihovoj molbi. Dvojica od početne trojice koji su potpisali ugovor nisu više u stanu. U stan je ušla nova osoba, s kojom ugovor nije potpisan (još) i ostao je ovaj jedan s prijavljenim boravištem. Znači, prvotni ugovor 'ne vrijedi' jer je samo jedan od potpisnika u stanu, a ovaj drugi nema ugovor. Kako nisam zadovoljna s njima kao podstanarima (katastrofalno održavanje stana, nepridržavanje stavki ugovora, kašnjenje s plaćanjem stanarine (meni na ruke + računi koji svi dolaze meni i stanari meni daju novce za rč, ne plaćaju ih sami, za što od mene dobivaju pisanu potvrdu) želim ih izbaciti van. Što mogu i ima li kakvih sankcija za mene? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

otkazni rok je 30 dana tako pise u ugovoru kojeg smo svi potpisali, ali kao sto sam napisala, nije ovjeren kod JB, a i sam podstanar (jedini preostali potpisnik) smatra da ugovor ne vrijedi... u ugovoru isto pise da ukoliko ja otkazem stan njima prije isteka ugovora ili oni meni, da nemaju pravo na povrat pologa

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija