Jump to content

darovni ugovor zbog izbjegavanja plaćanja izgubljenog spora


marijamatas

Preporučene objave

Poštovani, sa bivšim suprugom vodim već osam godina sporove oko podjele imovine, iako smo suvlasnici , svaki u 1/2 kuće od pet apartmana. Apartmene smo iznajmljivali do 2010 godine, i čista zarada je ostala zadnje godine iznajmljivanja 20.000 eura. Rastavom braka, priječen mi je ulazak u kuću uopće a samim tim i iznajmljivanje apartmana. Na niti jedan prijedlog oko iznajmljivanja on nije htio pristati, već je oglasio kuću za prodaju. Kuća se do danas nije prodala, a ja sam do sada min. zbog neiznajmljivanja svoje polovine izgubila 80.000 eura. Podinijela sam tužbu radi izmakle koristi , i dobila neki dan prvostupanjsko riješenje za razdoblje od 2011-2015 godine potpuno u moju korist. Poslije zadnje rasprave,kada je već bilo evidentno da on gubi spor, on je darovao nekoj daljnjoj rođaki svoju polovicu,sa mogućnošću doživotnog uživanja, a što je iz aviona vidljivo da je fiktivno...( što sam slučajno prije dva dana otkrila pogledavši zemljišne knjige). Što mi je za činiti? Svojim samovoljnim ponašanjem bez mogućnosti ikakvog dogovora potpuno me financijski uništio i psihički slomio. Kako ovaj darovni ugovor mogu srušiti? Napominjem , da sam početkom 2017. godine ovrhom ušla prvi puta poslije 2010 godine u kuću uz policiju i dao mi je ključeve kuće. Ulazak je bio formalan jer se niti tada nije s njim mogao postići dogovor koje ćemo apartmane koristi a koje ne. S obzirom da to imam u pismenoj formi, da li i za peridod poslije formalnog primanja ključeva kuće imam pravo na naknadu za izmaklu korist, jer nije postignut sporazum oko korištenja nekretnine, a sami tim ja onda nisam mogla ništa niti iznajmljivati?Osim toga koji korak mogu sada poduzeti? Da li mogu iznajmiti pola kuće i jednostavno ga prisiliti da se odluči koji dio hoće? Tamo živi, iznajmljuje na crno i tim plaća odvjetnike.Šta više da radim? nemam više sredstava za niti minimalno pristojan život, u dugovima sam, živim u stanu koji sam kupila na kredit, niti režije ne mogu platiti redovno, a kamoli što drugo? Koja je mogućnost da preko državnih institucija iznajmim to azilantima? To mi je jučer palo na pamet, jer jednostavno sam pred potpunim zidom...On praktički sada nema imovine, i nema se ga za toliki novac nikako od čega ovršiti a bome niti platiti sudske troškove koji su 40.000 kuna mom odvjetniku...a ja više ne mogu dići niti jednu pozajmicu da to platim. Molim vas za savjet.Unaprijed hvala.:panika:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala, upravo sada otišla vidjeti i drug nekretninu za koju isto imam prvostpanjsko rješenje, i gdje je u gruntovnici napravljena zabilježba spora, ali on je svoj dio darovao ovaj puta sestri? Kako je to moglo biti proknjiženo unatoč zabilježbi? Znači li to da daroprimateljica onda preuzima i dugove.Kako da sada to srušim??? Može li to ići zajedničkom tužbom , jer nekretnine nisu u istom mjestu??? Spada li ovo u kazeno djelo??? Ovo je ko divlji zapad???!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 9 sati , marijamatas je napisao:

, i gdje je u gruntovnici napravljena zabilježba spora, ali on je svoj dio darovao ovaj puta sestri? Kako je to moglo biti proknjiženo unatoč zabilježbi?

Zabilježba spora ne spriječava provedbu upisa prava vlasništva,no ako ste kroz parnicu ishodili knjižno pravo, to će proizvesti učinak da  novi vlasnik mora trpjeti provedbu vašeg upisa,obzirom da je svoje pravo upisao nakon zabilježbe spora.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam ostvarila knjižno pravo, nego isplatu u novcu, koju bi ovrhom na mirovinu on vraćao , odnosno ne bi ju mogao vratiti dosta dugo, već bi se trebala ovršiti nekretnina.I on i sestra su umirovljenici, i jednostavno iznos koji dobijem presudom ne mogu mi isplatiti ovrhom na mirovinu, već se treba ovršiti nekretnina.Zanima me da li mogu podnijeti tužbu --jednu tužbu protiv svih aktera-znači njega, sestre i te daljnje rođake kojim je darovao nekretnine tako da se ja ne mogu ovrhom uknjižiti na nekretninu--jednu i drugu...i da li to podliježe kaznenom djelu??? Jer ako ne podliježe čemu onda ove dugotrajne i skupe parnice kada na kraju može sve darovati i onda ja moram platiti 50.000 kn samo odvjetnika za jedan spor?! A spor dobila??Dobila oba spora!I ostala bez ičega!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Uh..Vas predmet me podsjeca na moj..ja sam nakon 10 godina parnice, prije 4 godine dobila pravomocnu presudu da mi pripada 1/3..nisam se mogla uknjiziti, jer je Banka bila fiducijarni vlasnik..kad sam tuzila i banku, odjednom je nestala banka a upisala se njegova majka, isto tako darovni ugovor..postojale su zabiljezbe, predbiljezbe, tj.odbijene predbiljezbe uknjizbe jer je banka bila vlasnika, ali zalba na prigovor je jos uvijek u tijeku..i ja sam morala tuziti za ponistavanje darovnog ugovora, i dobila sam prvostupanjski..sad su se zalili, pa cemo vidjeti sta ce reci drugostupanjski sud..

isto iznajmljuje apartmane preko drugoga..

posto kazete, da se kod Vas radi o novcanoj isplati, pokusajte tuzbom za pobijanje duznikovih radnji..

pozdrav i mnogo uspjeha..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija