Jump to content

Postupak nakon privremenog oduzimanja oružja


shallot

Preporučene objave

Poštovani,
prije četiri mjeseca počinio sam prekršaj protiv javnog reda i mira (čl. 17. omalovažavanje i vrijeđanje policijskog službenika) zbog čega sam priveden i prenoćio u pritvoru do odvođenja na prekršajni sud idućeg dana kada me je sud  pustio a djelo sam priznao te je zadržavanje u pritvoru priznato kao odslužena kazna na koju se nisam žalio u žalbenom roku. Napominjem da pri počinjenju prekršaja nije bilo nikavih elemenata nasilja, vike i buke, sama uvreda je bila benigna, bez prostih riječi, a priveden sam u potpunosti dobrovoljno. Do susreta s policajcem došlo je na moj poziv jer sam želio prijaviti pokušaj provale u moje nekretnine, no patrola je bila u potpunosti nezainteresirana i neprofesionalna, što je i isprovociralo uvredu. Na alkotestiranje nisam pristao jer nisam bio pod utjecajem alkohola niti sam smatrao da je uopće relevantno za situaciju u kojoj ja prijavljujem i pokazujem na evidentan pokušaj provale. U sudskom rješenju je navedeno kako sam i iskazao, da sam popio dva radlera kroz vrući ljetni dan i to više nego dva sata prije koliko sam čekao patrolu.

Osam dana poslije privremeno mi je oduzeto oružje koje legalno posjedujem (pištolj) po čl. 48. tada još važećeg Zakona o oružju, zajedno sa oružnim listom. I nakon toga, ništa više, već četiri mjeseca a da nisam dobio nikakvu obavijest ili poziv. Koliko shvaćam, vodi se nekakav upravni postupak ali bez ikakvog mog sudjelovanja kao stranke u postupku.
Ovih dana, ne znam točno kada jer mi je oduzet, ističe valjanost oružnog lista (bar po starom zakonu).

Što mi je za očekivati, što mi je za činiti? Volio bih imati to oružje, uspomena je iz rata u kojem sam bio dragovoljac i u tim prvim danima se teško dolazilo do oružja, a i smatram da mi je nepravedno i bezrazložno oduzeto. Ne vidim logiku da mi je oduzeto osam dana od prekršaja i pritvora, zar tih 8 dana nisam bio "opasan"? U životu sam imao ukupno tri prekršaja i to prometna, a zadnjih deset godina čak ni kaznu za krivo parkiranje, iako svakodnevno vozim dosta kilometara,
Molim za mišljenje i savjet.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija