Jump to content

Administrativna zabrana i ovrha


malamira

Preporučene objave

Pozdrav

Moze mala pomoc.

Imam kredit koji se vec godinama uredno otplacuje administrativnom zabranom. Nakon toga sjela mi je i ovrha. Prijasnji poslodavac mi je isplacivao taj kredit po administrativnoj zabrani,a ostatak do trecine place za ovrhu. Sad sam promjenila poslodavca i u racunovodstvu su mi rekli da oni moraju na blokirani racun uplatiti trecinu place,a ja od ostale 2/3 place placati kredit. 

Cudno mi je jer prijasnji poslodavac nije nista oko toga spominjao. 

Cak sam zvala u banku i rekli su mi da nema nikakvog krsenja zakona ako mi se i dalje nastavi placati kredit i od ostatka ovrha.  

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zadnjim izmjenama i dopunama Ovršnog zakona (NN 73/17) ova dva članka, 23. i 180. Ovršnog zakona se nisu mijenjala u dijelu koji je bitan za Vaše pitanje. Bila je bitna promjena u čl. 173. Ovršnog zakona koji regulira ograničenje ovrhe na plaći, pa bi poslodavcu mogli ukazati da primjenom čl. 23. i 180. Ovršnog zakona, mora poštivati i izmijenjeni čl. 173. Ovršnog zakona, jer se ove izmjene primjenjuju na sve postupke koji su u tijeku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija