Jump to content

Sklopljen ugovor sa T-comom bez znanja


annemarie

Preporučene objave

Poštovani, sestra živi preko 20 god u inozemstvu (Belgija), a otac je bez njenog znanja sklopio sa T-comom. To je učinio telefonskim putem, služeći se njenim OIB-om. Kartica i ugovor su došli na njegovu adresu. Ugovor je do sada par puta produljen. Sestra je to saznala ljeto tek i pokušala je raskinuti ugovor. U poslovnici su je uputili da to riješi mailom. Do sada se već dopisuju 2,3 mj.Oni ne žele raskinuti ugovor jer je obnovljen ugovor i uzet telefon. Neki dog sa ocem nije opcija. Zanima me što ona s pravne strane može i treba poduzeti. Zapravo to je mogla biti bilo koja osoba jer je nekad OIB bio dostupan na internetu. Oni nemaju nikakav njen potpis ni dozvolu za sklapanje ugovora. 

 

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Sestra će doći tek na ljeto. A to pokušava riješiti od 9 mj bez uspjeha. Pretpostavljam da nije pokušala osobno s ocem ići u T com prebaciti na njega pretplatu. Stvar je u tome da je on to napravio unatrag 5,6 god a ona je to saznala ljetos. Odnosi su narušenih i onako. Bit svega je to da s pravne strane ugovor ne može biti pravovaljani ako ga ona nije sklopila. Ne razumijem kako njih to nije briga? Da li postoji kakva opcija osim pokretanje tužbe ocu ili eventualno T comu? 

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, drot13 je napisao:

Operatere nije briga i u slučaju dugova ovršuju ljude čak i nakon kaznenih postupaka u kojima se vidi da nisu oni uzeli pretplatu...

Ovo se slažem. Nažalost, sestri preostaje samo u kaznenom ili građanskom postupku dokazivati da ugovor ne postoji jer ga ona nije sklopila. Njima to nije u interesu jer se, pretpostavljam, računi uredno plaćaju. Postoji rizik da će otac prestati plaćati račune i da će dug teretiti sestru, pa bi već zbog toga trebala ići u postupak radi utvrđenja da taj ugovor ne proizvodi pravne učinke prema njoj. Druga opcija je da čeka da ugovor istekne.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija