Jump to content

Zaštita povjerenja u zemljišne knjige ???


anonimno

Preporučene objave

Zaštita povjerenja u zemljišne knjige ???

 

Dobio sam ponudu vlasnika nekretnine za sklapanje kupoprodajnog ugovora. Zemljišne knjige provjerio sam na dan sklapanja ugovora i to pred samo zatvaranje referade oko 12 sati (referada sa strankama radi do 12 sati). Ugovor je sklopljen odmah nakon toga. Kad sam podnio zahtjev za uknjižbu vidio sam da je na sam dan sklapanja ugovora došla zabilježba spora u vezi iste nekretnine i to oko 2,15 sati. Sada je moja plomba iza te.

Podudarnost istog dana, tj. dana sklapanja ugovora i vremena evidencije prijedloga za zabilježbu spora u vrijeme kada nije bilo niti teorijske mogućnosti da je vidim je statistički vrlo mala, osim ako nisam žrtva prevare. Osoba koja je podnijela zahtjev za zabilježbu tečenja spora ima problema sa ljudima koji tvrde da ih je nasamarila. Sve po zakonu. Da li je i ovo po zakonu ili se radi o prevari u koju je uključeno više osoba. Preciznost vremena dostave zabilježbe tečenja spora ako je došla samo od strane stranke odgovarala bi preciznosti kojom je NASA pogodila mjesec.

 

Molim savjet.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

kod predaje prijedloga u zemljišnu knjigu bitan je redoslijed: dan, sat i minuta. ako ste vi predali svoj prijedlog za uknjižbu dan poslije, onda je to - to. ali ne razumijem kako netko može predavati zabilježbe spora samo tako . o sporu bi trebao znati i vlasnik nekretnine, pa je u tom slučaju i on sudjelovao u toj prevari, a na to upućuje i to što je zabilježba spora stavljena odmah nakon kupoprodaje. samo ne mogu vjerovat da sud u tome tako legalno sudjeluje : stavlja zabilježbu u 2 i 15 iako je radno vrijeme sa strankama do 12. još jedna legalna prevara.

 

nisam pravnik i ne mogu vam pomoći savjetom, ali kao (ne ću odati zvanje da ne štetim svojoj struci), stalno se susrećem s kojekakvim prevarama vezanim uz vlasništvo i posjed, i to sve pod pokroviteljstvom države, zakona, sudstva i odvjetništva. za mene je sve to jednako traumatično kao devedesetih kada su bombama razarali tuđe domove.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija