Jump to content

Prodaja PDF knjiga, online video edukacija


DinoJuu

Preporučene objave

Pozdrav, 

Otvorio sam obrt s paušalnim oporezivanjem s djelatnosti posredništva u prodaji. Želim krenuti s prodajom vlastitih proizvoda e-formata tipa PDF knjiga, video edukacija vlastite izrade u trgovini na malo, krajnjim kupcima. Zanima me na koji način se takvi proizvodi oporezuju, s obzirom da ne ulazim u sustav PDVa i kako mora izgledati faktura koju dobije kupac ako je način plaćanja negotovinski, odnosno ostali načini plaćanja - kriptovaluta. Koliko sam upućen, na promet ostalim načinom plaćanja treba platiti porez na promet. Kakav je proces s obzirom da porez plaćam paušalno van sustava PDVa?

 

Hvala.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Po mom mišljenju, posredovanje u prodaji ne obuhvaća prodaju vlastitih proizvoda, pa čak ni online. Za plaćanje kriptovalutama također nije regulirano oporezivanje. Time da navedeno plaćanje niti ne ide putem poslovnih računa, već putem virtualnog novčanika, zar ne? Tada, po mom mišljenju, nećete izdavati račun, već ugovor o razmjeni, na način da ćete Vi kupcu predati pdf knjigu, a on Vama odgovarajući broj jedinica kriptovalute.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija