Jump to content

Nelegalizirana kuća -prodaja - tužba


Marijanop

Preporučene objave

Kupio sam kuću koja ima uporabnu dozvolu te sam naivno mislio da su svi papiri u redu i vlasnik je potpisao ugovor u kojem je jamčio da su papiri uredni.

Nakon kupnje kuće procjenitelj mjeri kuću i utvrđuje da ne odgovara mjerama u projektu i da ju treba legalizirati.

Pri podizanju tužbe kako postupiti? Trebam li platiti legalizaciju (to mi je zadnja opcija jer mi je to trenutno poveći financijski izdatak. PLaniram ju svakako legalizirati čim prije - kroz 5 g.) ili mogu tužiti za štetu s predračunom ili nekom procjenom jer za 5 godina tko zna što se sve može dogoditi.

 

Tnx

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jeste li sigurni da nije procjenitelj nešto pobrkao pri mjerenju? Ako je za građevinu izdana Uporabna dozvola neko je u tome postupku isto morao izaći na teren te utvrditi odgovara li aktu kojim se dozvoljava gradnja. Ovo pitam stoga jer nije problem nekoga tužiti, problem je kada se spor izgubi zbog ne uzimanja svih činjenica u obzir.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Htio sam dići kredit za renovaciju i zajedno sam s procjeniteljem obilazio kuću i stvarno je metar šira i duža nego po nacrtu. Banka nije prihvatila hipoteku jer stanje ne odgovara papirima = nije legalizirana. 

Službeni nacrt je zrcalna verzija moje kuće. Kuća je slijepljena sa susjedovom kućom i kuće su trebale biti iste. Osim što je susjedova po mjerama, a moja nije. Pretpostavljam da je rađen  samo 1 projekt i uložen isti za obje kuće.

Naravno da sam ostao paf jer ima Uporabnu dozvolu. Kako je ona 1980. izdana nemam pojma. A ja sad moram legalizirati kuću koja ima uporabnu dozvolu.

uređeno: od Marijanop
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija