Jump to content

Porezni dug reprogram - založno pravo


crna

Preporučene objave

Fizička osoba, neplaćeni dug za kupoprodaju nekretnine, ovrha na Fini 5 godina, brisano sa Fine dana 21. srpnja 2018. kada je na snagu stupio Zakon o otpisu dugova fizičkim osobama. Dug osiguran zalogom založnog prava na nekretnini, i dalje blokirani građanin.

Navedenim zakonom   omogućeno je  nakon dijela otpisa poreznog duga tražiti reprogrogram preostalog poreznog duga

U poreznoj ispostavi dobivena informacija obzirom da je porezni dug koji imam, osiguran založnim pravom na nekretninu za preostali dug nemam pravo tražiti reprogram, niti Porezna uprava provodi  zastaru.

Koje su mi mogućnosti za otplatu preostalog duga?

Spominjao se upravni ugovor ali mi je rečeno da ni to ne mogu jer sam i dalje blokirana i kao takova ne mogu dati osiguranje plaćanja, a sudužnika ili jamca nemam.

Zna li netko kako riješiti preostali dug jer sam ga voljna platiti ali ne mogu od jednom,  i ne vidim smisao da i dalje samo stoji i  da rastu kamate.

Nekretnina na kojoj je porezni dug zaveden u zk izvatku ima i hipoteku prvog reda prema banci za stambeni kredit još 25 godina, vrijednost nekretnine je pala za 40 posto po procjeni ovlaštenog procjenitelja tako da za namirenje nikako ne bi bilo dovoljno od prodaje nekretnine.

Koje su mi mogućnosti za rješavanje duga?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija