Jump to content

Naslijeđena čestica sa neriješenim vlasničkim pitanjem


migima

Preporučene objave

Poštovanje,
nakon smrti mojeg oca sestra i ja naslijedile smo njegove nekretnine.
Između svih tih nekretnina postoji starina, izgrađena negdje 1869 g. - ruševna kuća sa starom gušternom, krušnom peći, dvorištem i malo vrta koja je sada u potpunosti u mojem vlasništvu. Osim jedne čestice. :/
Naime, cijela parcela podijeljena je na 6 čestica koje čine tu cjelinu. No nekom valjda greškom, jedna od tih čestica nije u potpunosti proknjižena kao čisto vlasništvo mojeg oca - gušterna od 32 m2.
Ja sam to shvatila tek nakon ostavinske rasprave i riješenja suda. Prije nisam detaljno sve to pregledala i bila sam uvjerena da je ta cjelina vlasnički čista.
I sad imam ovu situaciju - u sredini te cjeline je ta gušterna, a koja po izvatku iz zemljišne knjige u vlastovnici ima 24 upisane osobe. Oni imaju suvlasničke djelove u raznim omjerima, primjerice 4/16, 4/128, 1/1280, 9/3840 itd.
Moj je pokojni otac upisan dva puta - jednom kao suvlasnički dio 71/768, a drugi puta kao Vlasnički dio 1/1. To sam zapravo sada ja, ali nisu još očito ažurirali.
Kako nisam baš doma po tim pitanjima meni je ovo čudno - na jednom mjestu suvlasnik, a onda malo niže naveden kao vlasnik 1/1 ?!?
Bila sam i u Zemljišno knjižnom odjelu i u Katastru gdje su mi rekli da to sve treba ili tužiti preko advokata ili probati sam na foru dosjelosti.
Malo sam guglala i tražila ali naišla sam na kojekave pravne moguće zavrzlame i sad sama ne znam kako najbolje, najjednostavnije ali i najjeftinije to riješiti.
Svaka pomoć bi izuzetno dobro došla.
Unaprije puno hvala.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija