Jump to content

Parkiranje u pozarni prolaz


jelelena

Preporučene objave

Postovanje,molim vas za savjet. Prije 2 god sam kupila stan u kojem od tada boravi podstanar. Zgrada ima 8 stanova te jednu garazu u dvoristu. Garaza je u vlasnistvu susjeda i izmedju nje i same zgrade ima 3 m sirok natkriveni pozarni prolaz. Povremeno sam znala primjetiti da je tamo parkiran automobil da bi mi tek nedavno podstanar rekao da susjed cija je garaza cijelo vrijeme tamo parkira. Njemu to do sada nije smetalo jer sobu ciji prozor gleda tocno u taj prolaz nije koristio no sada ce im trebati djecja soba i to doista nema smisla. Automobil je od prozora udaljen svega 20ak cm. Pokusao je reci vlasniku automobila no on mu je odbrusio da je sve to njegovo vlasnistvo i da je svoju garazu legalizirao u ukupnoj povrsini 3x6m tj da i to natkriveno parkirno mjesto pripada njegovoj garazi te da ga je on kupio od graditelja zgrade. Nikakve papire ne da na uvid. Da li je uopce moguce da netko proda nekome povrsinu koja je pozarni prolaz?  I da li se smije parkirati nekome doslovno pod prozor? Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 11 sati , drot13 je napisao:

Iako je to fizički požarni prolaz, pitanje je kako je zavedeno i kako je riješeno vlasništvo. Prvo bi si trebala to provjeriti. Ako je to njegovo, može tamo parkirati bez obzira na prozor.

Ali kako je moguce da je to dogradjeno bez dozvole suvlasnika? Nije bilo tamo kada je prethodna vlasnica kupila stan niti ju je tko pitao da li se slaze a naslanja se na njen bocni zid,ona takodjer nije tu boravila nego je bila izvan drzave a ta nadstresnica je kaze samo osvanula. Nije niti ucrtano na karti. Kako onda moze biti legalno? I gdje to sve mogu provjeriti?

 

Plus provjerila sam sa onima koji su tu vec imali stanove kada je nadstresnica gradjena,investitor nnikoga nije pitao za suglasnost. Kako je mogao graditi i prodavati nesto u dvoristu koje je vec zajednicko vlasnistvo sustanara? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve ovo što ste pitali ovisi o onome na što vas je upozrio Drot. A najviše vlasnički odnosi. Je li i što označeno kao pripadak stanu, što je investitor ostavio u svome vlasništvu pa je li mogao što raditi bez suglasnosti. Za samu nadsteršnicu, tada do 15 a sada do 20 m2 za gradnju mu nije bila potrebna nikakova papirologija. Ako nije ucrtana, ne znaći da nije legalna jer ukoliko je ispod 10 m2 ni ne mora se ucrtati u katastarski operat. Isto je moguće da ima rješenje o izvedenom stanju koje može biti upisano u ZK. Sve to bi za početak mogli provjeriti online u ZK.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija