Jump to content

Kupnja dijela cest.


toni22

Preporučene objave

Zanimljivo postavljeno pitanje, no bez ulaska u dodatna podpitanja, ako bi ste kupili dio zemljišne čestice postupak nije nešto kompliciran. Sastavi se kupoprodajni ugovor sa osobom koja prodaje svoj dio suvlasništva, ovjeri kod JB i isti ugovor predajete na uknjižbu u ZK. No kada kupujete suvlasnički omjer, tada i vi postajete suvlasnik u tome nekom omjeru, koji eventualno možete interno utvrditi priloženjem skice ugovoru tko bi što koristio. Takovu skicu bi valjalo da izradi ovl.osoba. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da bi ste nešto mogli cijepati trebali bi zadovoljiti neki od uvjeta iz Zakona o prostornom uređenju, pod pretpostavkom da i odredbe za provođenje prostornih planova dozvoljavaju isto.

U ovisnosti ovoga iznad te u koju svrhu se parcelira, može to odraditi sadašnji vlasnik prije prodaje, vi u toku ili poslije prodaje. Za parcelaciju je potreban angažman ovl.geodetskog ureda koji vrši istu parcelacijskim elaboratom i prijavnim listom za katastar i ZK.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija