Jump to content

Dug iz obrta


Mifimifi

Preporučene objave

Postovani. Razvedena sam 2015. Po saznanju da je suprug napravio veliki dug u obrtu zbog mirovinskog i zdravstvenog 2014. Kada se porezna ubiljezila Na Njegov suvlasnicki dio u kuci dajem otkaz  i dolazimo u Njemacku kada supruga prisilim da isti obrt zatvori. Sada je digao tuzbu nakon rastave kojom trazi da ja odgovaram za polovicu duga za njegove davanja a ja isticem da mi je nepoznato kada je uopce dug nastao u kojem periodu te zašto ako sam i ja odgovorna porezna uprava nije i mene kontaktirala jer bi Ja vjerojatno spriječila nastanak još većeg dugovanja ili ev.dogovorila reprogram. Ovako nisam uopće bila upućena u dugovanja obrta niti sam bila ovlaštena osoba u istom. Obrt je poslovao loše i uglavnom sam nas Ja zadržavala od svoje place. Da li je moguće da sam i ja odgovorna za nastali dug i sto se sve obuhvaca samostalna i solidarna odgovornost bracnih supružnika. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana, za dugove bračne zajednice bračni drugovi odgovaraju zajednički, solidarno; međutim, dugovi iz njegovog poslovanja nisu tekuće potrebe bračne niti obiteljske zajednice, već dug iz njegovog poslovanja, slijedom čega predlažem da date odgovor na tužbu u kojoj ćete poricati odgovornost, i ako nemate angažiranu stručnu pomoć u ovome, da je svakako angažirate ako mislite da nećete sami moći pisati podneske i ići na ročišta. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija