Jump to content

Čišćenje čestica zemljišta i objekata


Mastery

Preporučene objave

Odgovor na ovo vam ovisi o tome koliko je cestica, tko je upisan u katastru, a tko u gruntovnici, imate li uopce osnovu da cestice budu upisane na vas 1/1 ili trebate ici na razvrgnuce suvlasnistva, jesu li u gruntovnici osim vas upisane i neke preminule osobe,.. Dakle, bez nekakvih detalja vam je tesko napraviti procjenu troska i nacin rjesavanja..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Biti će uredno pozvani od strane geodeta, radi uvida u elaborat i potpisivanja izvješća o međama. Ukoliko se ne odazovu, nebi trebalo biti zapreka, jer ovdje ne dolazi do nikakve parcelacije (izrade ugovora i sl) odnosno otuđenja tuđih dijelova nekretnina, već se snima postojeće stanje, stoga neće biti smetnji da se navedeni elaborat provede. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 godina kasnije...

Pozdrav! 

Imam sličnu situaciju. Naime čestica na kojoj se nalazi moja kuća i okućnica je veća u katastru nego što je na terenu moje. Od kuda početi? Kome se prvo obratiti za započeti postupak jer niti jedan dio te čestice nije na meni već predpostavljam na nekim preminulim osobama ili na ljudima koji su davno otišli od tu. Gdje započeti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prema ovome kako ste opisali pretpostavljam da bi se trebalo raditi o traženju Rješenja o utvrđivanju građevne čestice temeljem Zakona o prostornom uređenju na osnovu koje se može izvršiti parcelacija građevinskog zemljišta. Ako je tako, prva instansca gdje bi se trebali obratiti je upravni odjel za prostorno uređenje i gradnju Grada/Općine s preslikom kat. plana, dokazom pravnog interesa te dokazom da je građevina za koju se traži utvrđenje građevne čestice postojeća (izgrađena na temelju akta o gradnji ili drugog s njom izjednačenog akta).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija