Jump to content

Bjeg


Lana ana

Preporučene objave

Možete ići s njim preko granice, a pri tome Vam nije potrebna niti suglasnost roditelja odnosno zakonskog zastupnika. Međutim, osim što bi svakako još trebali preispitati ovu svoju odluku, morate imati na umu da službenici na graničnim prijelazima itekako obraćaju posebnu pozornost na maloljetnike koji putuju na ovakav način. Tako kada imaju slučaj prelaska granice maloljetnika s pratnjom, provjeravaju s posebnom pažnjom kako identitet, tako i ulogu osobe koja je u pratnji. I službenik je ovlašten provoditi daljnju istragu s ciljem razotkrivanja netočnih informacija koje mu iznesete.  

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislio sam u smislu da, ako imaš problem, probaš riješiti u obitelji razgovorom s njima.

Stvar je u tome da si bijegom nećeš ništa riješiti, samo ćeš si zakomplicirati situaciju.

Ako nije baš zlostavljanje u pitanju, izdrži još to malo do 18. godine, pa si mirna, ideš kud hoćeš, kad hoćeš i s kim hoćeš...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

S obzirom da si maloljetna, da, sigurno je da će te odmah tražiti i vratiti doma i vjerojatno će se na njemu prelomiti to što si otišla.

U najgoroj situaciji, moguć mu je i zatvor, ali moguće je i da cijeli daljnji život bude obilježen kao netko tko otima (pita se roditelje, a ne tebe, tako da će moći reći da si bila obmanuta i oteta) maloljetnice, pa ti ne moramo niti pričati kako će prema njemu dalje postupati policija, državna tijela i dr. ustanove, ali i privatne osobe, npr. poslodavci.

Godina dana nije puno za čekati, kad si već do danas čekala, a onda si mirna otići s kim hoćeš i kamo hoćeš, nitko vam neće moći ništa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Također sugeriram oprez, jer ukoliko se prijavi otmica, posljedice budu radikalne imajući u vidu da ste maloljetna.

Svojedobno je i jedna moja prijateljica skoro nasjela na, kasnije će se pokazati, baš slučaj bijelog roblja (prostitucija), tako da ukoliko postoji i najmanja sumnja u osobu, razmislite jako, jako dobro. Ponekad nas patnja u koju su nas dovele životne okolnosti, natjera na ishitrene i brzoplete poteze, koji se u toj tmurnoj realnosti čine kao spasenje, a zapravo su predobre da bi bile istinite. Kad se to shvati, u pravilu je već prekasno.

Ako je situacija kod kuće već toliko nepodnošljiva, a CSS ne poduzima ništa, obratite se Hrabrom telefonu za pomoć.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija