Jump to content

ZET kazna


MatijaZg

Preporučene objave

Pozdrav, danas ujutro me uhvatila kontrola na glavnom kolodvoru i napisali mi kaznu uz to da ako im nedam isprave ću morat platit troškove dolaska policije itd. Sada me zanima kako da se izvučem od kazne pošto više ne vrijedi onaj oprost za prvi put. Također sam se žalio ali je žalba odbijena, a gospođa na remizi mi kaže da žalbe uvažavaju samo redovnim platišama kojima se dogodi da nisu uplatili pokaz nehotice. Što da radim?

Unaprijed hvala

uređeno: od MatijaZg
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

 

I, ja imam pitanje. Kontrolor mi je sam rekao da ce mi biti "oprošteno", ako je 1.put, i ja, budala, mu dajem dokumente, dok su drugi pobjegli van. 

Napisala sam im zalbu, dobila odbijenicu. Na temelju nekih stvari koje su mi napisali, najradije bih ja njih tuzila. 

Jel bi to bila privatna tužba? 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, drot13 je napisao:

Da, za što bi ih točno tužila? Misliš da su počinili kazneno djelo, narušili ti prava, uvrijedili te...?

Oprosti, stvarno se ne snalazim ovdje previše.. 

Ono sto mi je "najbolje" odgovorili su mi da smo duzni ulaziti na prva vrata?! 

Otkud to netko može znati? 

Lov u mutnom. 

 

 

I, da, narušili su mi prava uskraćivanjem  informacija. 

Oni mene mogu tuziti zbog neprecvikane karte, a istovremeno nemam mogućost poništiti ju

 

, sivko je napisao:

Treba točno znat što je i zašto napisano da bi se znalo ide li privatna ili bi država trebala postupat.

Znači, upala sam u zadnji čas u bus, nisam bas puno u zg. Imala sam kartu u ruci, mislila sam da se lako poništi, nisam mogla i tako sam ostala, a odmah je i kontrola ušla, na toj prvoj stanici. I gospodin mi kaže da će mi oprostiti jer mi je prvi put.. 

 

Ali nije, dobila onaj ispis. Neka se žalim, itd.. Velim-zalila se, i dobila odg. nek ulazim na prva vrata 😏

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Pozdrav svima, molim mišljenje o tome da li platiti kaznu ZET-u 250 kn ili se dalje sporiti, u slijedećoj situaciji: Moj otac, umirovljenik od 81 godine ima ZET-ovu umirovljeničku godišnju besplatnu pretplatnu kartu koju počekom godine godine nije uspio obnoviti, prvo zbog bolesti a onda zbog korona krize, a zbog toga i nije koristio javni prijevoz. Prošli tjedan je prvi puta nakon nekoliko mjeseci izašao od kuće (odlazak liječniku) i u autobusu ga je kontrolor tražio kartu, pokazao mu je svoj pokaz a ovaj mu je napisao kaznu tj. Obavijest putniku. Nakon dva dana kartu smo obnovili i na Potvrdi o preuzimanju besplatnog kupona je navedeno da vrijedi od 01.05.2020.-31.12.2020., tako da zapravo vrijedi i taj dan kad se vozio autobusom, iako je izdana kasnije. Uputili smo prigovor mailom i odgovoreno je da razlozi nisu opravdani, te ako se uplati 250 kn neće se voditi prekršajni postupak. Znači, iako ima besplatnu kartu i 81 god.(i malu mirovinu) bolest i koronakriza nisu opravdani razlozi što nije uspio obnoviti kartu. Možda bi sudac da prekršaje smatrao da su opravdani pa smo odlučili čekati Obavezni prekršajni nalog. Dobrodošla su slična iskustva.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, drot13 je napisao:

Da, po napisanom kažnjavanje stvarno nema nikakvog smisla...

Hvala na odgovoru. Još me zanima da li na Obvezni prekršajni nalog treba napisati prigovor pa to tek onda ide kod suca za prekršaje? Koliko dugo bi to moglo trajati, okvirno? Ako se to uopće može znati? Ja ne mogu ni približno procjeniti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako ne prigovorite nalogu, isti postaje pravomoćan protekom roka za podnošenje prigovora i tu je onda kraj priče. U prigovoru napomenite kako želite iznijeti svoju obranu pred sucem na rapravi (nemojte u prigovoru objašnjavati razlog zbog kojeg prigovarate, već samo da podnosite prigovor i tražite iznošenje obrane na raspravi, tada će vas sudac morati pozvati).

Trajanje postupka je nemoguće anticipirati, no, kako se radi o ZG, vodite računa da će to potrajati dulje nego negdje drugdje, jer ZG je najopterećeniji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija