Jump to content

Pomocna građevina do 50m2


astinor84

Preporučene objave

Postovanje,

ako mi moze netko malo bolje razjasniti da li mogu na gradevinskoj cestiti gdje je legalizirana kuca napraviti pomocni objekt do 50m2 kako stoji u zakonu da netreba gradevinska dozvola. Znaci da li mogu krenuti u radove bez da ista idem traziti i ikog obavjestavati? Da li treba itko izlaziti na teren?

 

Unaprijed se zahvaljujem na savjetima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 45 minuta, astinor84 je napisao:

ako mi moze netko malo bolje razjasniti da li mogu na gradevinskoj cestiti gdje je legalizirana kuca napraviti pomocni objekt do 50m2 kako stoji u zakonu da netreba gradevinska dozvola.

Ukratko, ne treba Vam građevinska dozvola već glavni projekt. 

Prvi korak bi bio, angažman ovlaštenog projektanta za izradu gl. projekta. Projekt mora biti izrađen u skladu s PP, pravilima struke i važećim pozitivnim propisima o čemu projektant mora voditi računa. 

Nadalje, nakon što projekt bude izrađen, Vaša dužnost je samo prijaviti početak građenja. U prijavi navodite oznaku gl. projekta, izvođača i nadzor. 

Vodite računa dali je potrebna parcelacija ili ne te u dogovoru s projektantom, ukoliko je, bilo bi dobro da je provedete prije izrade glavnog projekta. 

Nakon što završite objekt, dužni ste podnijeti zahtjev za izdavanje Uporabne dozvole.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

ubacit cu se na ovu temu s obzirom da imam pitanje iste tematike. Znaci, zanima me gradnja objekta do 50m2, ali ne razumijem smijem li na taj objekt normalno staviti kosi krov kako bi izmedju stropa i krova dobio prostor koji bi koristio kao svojevrsno skladiste? ili se podrazumijeva da takva gradjevina nema strop, vec iskljucivo krov?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija