Jump to content

Pravilnik usvojen na sastanku stanara


lilly_zagreb

Preporučene objave

Pozdrav,

predstavnik stanara u zgradi u kojoj živim predložio je da se na sastanku stanara usvoji pravilnik o izvođenju radova na uređenju stanova. Tim pravilnikom "stanari traže da suvlasnik stana u kojem će se izvoditi radovi ugovorno odredi izvođačima radova...". Većina uvjeta se odnosi na odlaganje materijala po zgradi, čistoću lifta i zajedničkih prostora ali i jednu za koju nisam sigurna da ju ima pravo tražiti:

"Svi radovi vezani uz zahvate na vertikalama vode ili grijanja dogovaraju se s predstavnikom suvlasnika, koji će osigurati da na njima rade samo ovlašteni serviseri zgrade. Troškove snosi suvlasnik stana koji se uređuje."

Konkretno, zanima me da li ako mijenjam instalacije u svom stanu da li su to zahvati na zajedničkim vertikalama i da li mijenjam nešto što je zajedničko ili moje?

Da li predstavnik može uvjetovati tko će izvoditi radove na instalacijama vode i grijanja u mom stanu?

Da li mi ima pravo onemogućiti pristup zajedničkom ventilu (ključ je kod njega) i onemogućiti moje radnike da zatvore vodu ako im je to potrebno - ako recimo ne želim da mi radove odrađuju "ovlašteni serviseri zgrade"?

Hvala!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija