Jump to content

Gradnja fasade


mateya

Preporučene objave

Postovani. Susjed čija je kuća 20ak cm od naše ograde udaljena želi raditi fasadu. Da bi to bilo moguće mora se maknuti naša ograda te se valjda kani služiti našim dvorištem. S obzirom da se radi o osobi koji nas i cijelo susjedstvo maltretira te tužaka cijeli kvart ne želimo dopustiti da nam se koristi dvorištem, ako na to imamo pravo. Ograda je bila napravljena puno prije njegove kuće , očito nije razmišljao o fasadi kad ju radio i približio 20cm uz ogradu. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vidite čl. 107. Zakona o vlasništvu, koji kaže da vlasnik nekretnine na kojoj je nužno obaviti radove može privremeno upotrijebiti tuđe zemljište radi izvođenja radova, postavljanja skele, ako se to na drugi način ne može izvesti. Međutim, mora Vašu nekretninu dovesti u stanje prije radova, a počinjenu štetu naknaditi, te bi Vi, ako ćete tjerati mak na konac, imali pravo i na primjerenu naknadu za korištenje Vašeg zemljišta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija