Jump to content

Nesolventno i Nelikvidno Društvo.


frenki zg
 Dijeli

Preporučene objave

Često se nađete u nedoumici, kad čujete, da je netko Prodao Trg. Društvo, koje je u Blokadi.

Trenutna , ili Duža Financijska Blokada nekog Trg. Društva, za Dobrog poznavatelja, Trgovačkog i Financijskog Prava, ne znači da to Društvo nije dobro.

Da,pače - može se radi ti o vrlo kvalitetnom Društvu, pa i uz to i da nema ni Materijalne Imovine - Nekretnina.

Blokada jednog Društva, na iznos od.npr. - 1.mil. Kuna, u trajanju od preko 1 ili 2 Godine, ako se o tom Društvu redovito Knjigovodstveno

vodi računa, a to Društvo, ima Sudsko Potraživanje, bar - 50%-Veče od , trenutnog Dugovanja, Dugoročno može postati, Likvidno i Solventno Društvo.

Osnovno je, da Vi , ili Vaš Knjigovodstveni servis, budete u toku sa Finom i Trg. Sudom, da vam Firmu ne >brišu<, jer je - Blokirana duže od - 120. - Dana.

Na svako Riješenje - Trg. Suda, koje ne dobivate na Vašu Kućnu Adresu niti na Adresu Sjedišta Firme, več ono bude objavljeno na Stranicama Vašeg - Trg. Suda.,

svaka >Zainteresirana< Strana ima pravo Žalbe.

Tko je i tko može biti >Zaineresirana < Strana..?

Svi Vjerovnici, i Vi kao Osnivač. - U, to se ubraja i Ministarstvo Financija.- Ako ste Dužni, a imaju saznanja da imate Sudski postupak u kojem potraživate 

iznos koji zadovoljava pokrivanja Duga, i saznanje, da če te  Sudski Spor i dobiti.

Samo, tu Osnivač ili >zainteresirana< strana, mora biti svjesna Dugotrajnosti Sudskih postupaka.

Kad, dobije te Prvostupanjsku Presudu, u velikom broju, Suprotna Strana če uložiti Žalbu na VTS (Viši Trgovački Sud ), a kod nas je jedan Veliki problem.

Trgovački Sudovi postoje, u večini Večih Gradova, a VTS - je jedan, i čekanje odluke, po Žalbi, u prosjeku je oko 5 Godina.

Kad dobije te Prvostupanjsku Presudu, od tog dana, vam teku i Kamate na Dosuđeni iznos - troškovi postupka, i kamate na trošak postupka, do naplate.

Rijetko, u nekim slučajevima, Sudovi Dosuđuju - Vrijeme, kad je Dug i nastao., pa po tome spomente, kamate teku od, dana nana nastanka Duga, a Troškovi

od dana Presude.

Evo, da malo razbijemo >Famu<, oko toga, zašto je netko, Kupio ili Preuzeo Trg. Društvo u Blokadi, a sami znate, da to Društvo nema nikakvu - Nekretninu,

Strojeve, Hale, itd. - Kupio je zato, jer je i POTRAŽIVANJE Imovina, a Bivšem Vlasniku se nije dalo, godinama Sudovati, ili nije za to imao Financijskih Sredstava.

Samo, kad se u ton >upušta te< ,, mora te biti >dalekovid<,, da vam se ne desi, da imate i Drugostupanjsku Presudu,, Ali ju nema te od koga Naplatiti.

Ili je Društvo -Dužnik, u međuvremenu - >Propalo< ili je Stvarno, Propalo, jer ima više načina >PROPADANJA<

Pozdrav.

Frenki 

 

 

uređeno: od frenki zg
ispravak
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

 Dijeli×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija