Jump to content

Poništavanje suglasnosti lovačkom društvu


Homjan

Preporučene objave

Poštovani,
 
imam jedno pitanje ukoliko mi možete pomoći.
 
Prije 20-tak godina moj otac je potpisao suglasnost lovačkom društvu u našem mjestu prebivališta, na pravo korištenja parcela njegovih šuma i pašnjaka. Kao i svi ostali mještani, naravno uz obećanja da će nam isplaćivati štete od divljači, ali kao i sve u lijepoj našoj, pusta obećanja.
Na koji način pravomoćno poništiti tu istu suglasnot. Tj. kako zabraniti lovcima da se kreću njima i koriste naše parcele kao svoje lovište?
 
LP!
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obično se opoziv odluke ili izjave mora dati na isti način na koji je dana i odluka ili izjava - dakle, ako je suglasnost bila pisana, tada i opoziv suglasnosti mora biti pisan. Predlažem uručiti preporučeno poštom lovačkom društvu, uz upozorenje da će se svako daljnje korištenje navedene nekretnine smatrati smetanjem posjeda.

Hoće li to imati učinka, ne znam, ali vrijedi pokušati. Koriste li se lovci i dalje Vašom parcelom unatoč proteku vremena?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bok.

Naravno da se koriste, štoviše, imaju ogromnu financijsku korist od nje. Jer dolaze strani lovci (Talijani, Slovenci..) te im Lovačko društvo (ovo prije spomenutu) prodaje dnevne ili više dnevne dozvole za lov u lovištu. Ali zato uredno kada nama divljač uništi nasade nikome ništa, kao da se nije ništa desilo, tj. pravdaju se da nije zagrađeno. A to što su se oni obezali isplaćivati naknade nikom ništa. 

Ima i još jedna druga stvar, idem šetat s psom u šumu, ili pilit drva, i sa svih strana odjekuju pucnji od pušaka. Strah me uopće odlaziti na svoje posjede parcele u šumi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija