Jump to content

Dva puta ista ovrha na racunu


revoltirana77

Preporučene objave

Pozdrav.

Ovrsen mi je racun jos 2015. god. Zbog duga za vodu poduzeca ciji sam bila v.d. direktor. Sud donosi riješenje kojim se ovrsuje racun mene kao fizicke osobe. Od tada najprije jedna trećina a kasnije cetvrtina moje place odlazi za taj dug. Dug je iznosio 32000 kn. Pred neki dan odlazim u Finu da provjerim stanje duga. Ostajem zapanjena. Slizbenica me obavještava da je dug 120000 kn odnosno kad ugleda moju facu oduzima kamate i on iznosi 64000. Nemoguće...!!! Ispostavlja se da mi je dug dva puta obračunat. 2015. god. po nepravomoćnom rijesenju na koji se ja zalim i drugi puta 2017.god. kad rijesenju postaje pravomoćno. Stvarno vise ne znam šta da radim i kako da sad reagiram.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 33 minuta, revoltirana77 je napisao:

Da još uvijek se provodi na mojoj placi ali na osnovi rijesenja iz 2015. god na koji sam se ja zalila i koje je poslano na naplatu prije pravomoćnosti. 

Ako ovdje govorimo o sudskom rješenju o ovrsi na plaći, tada žalba ne odgađa izvršenje, ali poslodavac ne može prenijeti zaplijenjena sredstva na račun ovrhovoditelja dok mu sud ne dostavi pravomoćno rješenje. Je li odlučeno o Vašoj žalbi?

Prije 36 minuta, revoltirana77 je napisao:

Takva se usvaja ovrha mjenja broj i ponovno se ista 2017. god. salje na moj racun ali ceka naplatu jer je u redu za naplatu

Što bi Vam ovo značilo? Da je žalba odbijena, a da su oni tražili pod novim brojem promjenu predmeta ovrhe i to sada na računima?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne nego da je ovrha provedena Iako je zalba bila usvojena. Br. ovrhe se je promjenio jer je ponovno poslano na sud.Dok je sud trajao iako je donesao isto riješenje ovrha se je cijelo vrijeme provodila. Kad sud donosi novo riješenje ono se salje u redoslijed naplate. To nisu rekla kazala, podatci su sto posto tocni. Bila sam i kod njihovog odvjetnika i na sudu. Poslala zahtjev da se briše druga ovrha ali iznos duga zajedno sa kamatom mi nije jasan jer ja otplacujem već cetri god a on se nije pomakao. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uložite žalbu na to drugo rješenje o ovrsi. To je tzv. žalba izvan roka. Tražite hitnu obustavu postupka na Fini, jer je sud propustio obavijestiti poslodavca da je prvotno rješenje o ovrsi ukinuto, a za cijelo to vrijeme poslodavac Vam protuzakonito usteže s plaće, te ta ista sredstva ne može prebaciti na račun ovrhovoditelja (za ovu radnju mu treba pravomoćno rješenje, a on ga ne može imati kada je to isto rješenje po žalbi ukinuto), tako da ovrhovoditelj ni nema informaciju da se dug podmiruje. Pozovite se na pogrešku suda u prvom postupku, te da rješenje o ovrsi koje je dostavljeno Fini, nije usklađeno sa stvarnim stanjem s obzirom da je dio duga podmiren i da poslodavac čeka nalog za prijenos. Te ukažite na činjenicu, da ako hitno ne dođe do obustave postupka na Fini, da ćete morati tražiti povrat sredstava protuovrhom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija