Jump to content

Presuda van razuma, skandalozna. Što sad?


Hajduk1911

Preporučene objave

Da ukratko objasnim slučaj Kuća izgrađena 1975 s građevinskom dozvolom dobiveni svi potrebni papiri parcelizacija, dozvole skice dopuštenja itd upisani vlasnici na zemljišta kasnije upisana i kuća itd.

Okućnicu oko kuće koristimo od istih dana bez nekih za nas problema. Sa sjeverne strane kuće postoji dio dvorišta kojim su neki susjedi pješke pristupali svojim zemljištima i mi smo to tolerirali te nismo zabranjivali sve do 2005 god kad jedan od susjeda traži preko tog dvorišta formiranje puta za prolaz automobilima i kamionima na što smo se usprotivili ali nismo zabranjivali prolaz pješke kao i do sad. On podiže tužbu za pravo služnosti prolaza i prvostuanjski sud donosi presudu da ima pravo prolaza pješke i motokultivatorom. Nakon žalbe viši suda vrača na ponovno suđenje u međuvremenu geodet napravi vještačenje i nađe da je nesuglasnost sa starim skicama i po njegovom mjerenju. Na dijelu parcele gdje su tužitelji tražili prolaz baš se stvori da postoji baš dio koji je širine cca 3m i on misli da ne pripada našem zemljištu već susjednom koji je od našeg djela ograđen već preko 100 god. Nakon vračanje predmeta s županijskog suda tužitelj mijenja tužbeni zahtjev i traži vlasništvo na tim dijelom. U procesu tvrdi da je to sad njegovo zemljište i traži vlasništvo, mi tvrdimo da je to naše zemljište te i da nekim slučajem nije dosjelošću smo stekli vlasništvo. Prvostupanjski sud odbija njihovu tužbu i presuđuje u našu korist te po mom mišljenju kvalitetno objašnjava svoju presudu i točno indentificira stanje na terenu,motive itd. Županijski sud ukida presudu i dodjeli tužitelju posjed na zemlju s obrazloženjem da nismo svjesni posjednici. Moram napomenut da neznam na temelju čega je sud takvog mišljenja budući od 1975 pa do 2006 ne postoji ni jedan papir kojim bi mi mogli posumljati da nismo vlasnici također postoji deseci skica koje pokazuju da naša parcela uključuje i sporni dio prvo saznanje smo dobili cca 2006 god kad je geodet iznio svoje mišljenje o neskladu. Šokirani ovakvom presudom molim vas prijedloge što sad budući zemljište koje smo koristili kao okućnica postaje tuđe vlasništvo i ne možemo pristupit jednom prozoru bez da pređemo na sad tuđe zemljište štoviše poviše jednog dijela sad tuđeg zemljišta izgrađen je i balkon izgrađen kad se gradila i kuća sad ispada na tuđoj zemlji. Moram iskazat da sam razočaran pravosuđem jer čini mi se da je izgubljen svaki razum. Molim vas neki savjet što mogu pravno uraditi. što je s daljnim korištenjem spornog zemljišta? Što s balkonom koji sad ispada na tuđem zemljištu? Moram napomenut da u proteklih 40 god te prednici sadašnjih tužitelja nikad nisu dovodili u pitanje vlasništvo zemlje niti davali nikakve prigovore na gradnju niti su ikad polagali pravo na tu zemlju pa i u tužbi 2005 god sve do preinake tužbe 2015 god. Molim bilo kakav savjet koji bi mi mogao pomoći da koliko toliko mogu koristiti zemljište za pristup prozoru te dali mogu zadržati balkon i zemljište ispod njega na temelju nekog drugog zakona ili nekakvu služnost ili sl.

Posebno molim one pravnike koji su imali slične slučajeve da daju nekakav savjet ili presudu na koju se mogu pozvati za vrhovni sud jer doslovno mislim da mi je zemlja legalnim putem oteta i ukradena 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija